Welkom

cbs Johan FrisoWelkom op de website van christelijke basisschool Johan Friso, kortweg cbs Johan Friso, in Dordrecht. Onze school staat in de wijk Oudelandshoek, die onderdeel is van de wijk Stadspolders.

448 leerlingen en 40 personeelsleden staan garant voor een levendige school waar aandacht voor elkaar een belangrijk thema is. We hopen met deze website onze school een stukje dichter bij u te brengen.

Lees verder

Reportages


Mode over 100 jaar (15 november 2017)

modeshow 015 Hoe zou de mode over 100 jaar zijn? Is die heel anders dan nu en hebben we allemaal ruimtepakken aan of zit de mode vol gadgets? Of is de kleding van recyclebaar plastic? Misschien zijn we wel weer terug naar de mode van de jaren 70 met wijde broekspijpen en glimmende shirts? De groepen 8 zijn hiermee bezig geweest en hebben eigen kleding voor over 100 jaar ontworpen!

Lees verder

Van gruffalo tot J.Sharpe (8 november 2017)

Kinderboekenweek_2017_196_008 Op woensdag 4 oktober startte de Kinderboekenweek en natuurlijk deden wij daar aan mee. In veel klassen werd gezellig voorgelezen door vaders, moeders, opa’s, oma’s en natuurlijk ook door kinderen. Maar ook kwam er spannend bezoek.

Lees verder

Sporten in een dojo! (25 oktober 2017)

Judo_2017_004.JPG Een dojo? Ja, een dojo is namelijk een grote judozaal en op 11 oktober werd het schooljudotoernooi 2017 gehouden in de Dojo van sportschool Muilwijk. Van onze school deden 20 kinderen mee en zij mochten direct ervaren, dat je niet zomaar kon beginnen met een wedstrijdje.

Lees verder

Op reis door China, Spanje en Mexico (21 oktober 2017)

feestje 015 Op woensdag 21 september was het gezellig op het plein van locatie 196. Papa’s, mama’s, peuters en kleuters waren er om met elkaar een klein feestje te bouwen. En er was échte muziek!

Lees verder

Een spetterende schoolreis (28 september 2017)

Plaswijk_2017_004.JPG Tja, er waren wat spetters te voelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Waar de schoolreizen ook naar toe gingen, de kinderen hebben zich daar prima vermaakt. Er werd volop gekeken, gespeeld en ook de busreis was natuurlijk een heel avontuur.

Lees verder


Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief 08 (8 december 2017)

Nieuwsbrief 07 (24 november 2017)

Nieuwsbrief 06 (10 november 2017)


Identiteit


Een christelijke basisschool

Chenoa__Sabine__Marit__Eva De Johan Frisoschool is een christelijke basisschool. We verwachten van ons personeel dat zij de christelijke identiteit onderschrijven en van ouders en kinderen dat zij de christelijke identiteit van de school respecteren.
Onze christelijke identiteit komt naar voren in de Bijbelverhalen die we aan de kinderen vertellen, in het samen zingen en bidden. Maar we laten onze christelijke identiteit ook zien in de manier waarop we met elkaar omgaan. Met begrip en respect voor elkaar en voor de verschillende opvattingen binnen de christelijke traditie. En met respect voor andere godsdiensten.

Lees verder


Spaardoel


Spaardoel

Spaardoel_Luuk__Selim_en_Tom De Johan Frisoschool zet zich graag samen met de kinderen en hun ouders/verzorgers in voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ieder schooljaar worden er verschillende doelen gekozen waarvoor we gaan sparen. Ideeën worden vaak aangeleverd door ouders, leerkrachten of leerlingen. We kiezen niet alleen doelen ver weg, maar ook doelen dichtbij. 

Lees verder


Kids Specials


Kids Specials Een puzzel, een rebus, een kleurplaat, een spelletje... je kunt het allemaal vinden bij Kids Specials. Klik maar op Casper.
Printervriendelijke versie
© cbs Johan Friso, laatste wijziging 13-12-2017