Welkom

cbs Johan FrisoWelkom op de website van christelijke basisschool Johan Friso, kortweg cbs Johan Friso, in Dordrecht. Onze school staat in de wijk Oudelandshoek, die onderdeel is van de wijk Stadspolders.

448 leerlingen en 40 personeelsleden staan garant voor een levendige school waar aandacht voor elkaar een belangrijk thema is. We hopen met deze website onze school een stukje dichter bij u te brengen.

Lees verder

Reportages


Koningsspelen 2018 - Hé kom je mee? (11 mei 2018)

Koningsspelen 2018 821 002 Buitenspelen is heerlijk voor groot en klein en bovendien ook erg gezond. Daarom stonden de Koningsspelen dit jaar ook weer in het teken van bewegen en samen spelen. Dat begon al gelijk om 08.30 uur. Alle kinderen van de Johan Frisoschool, en op locatie 196 met de kinderen van de Bever erbij, startten met de openingsdans ‘Fitlala’.
‘Hé kom je mee
buitenspelen
Doe ook mee
Kom erbij, want samen spelen
maakt ons blij’


Lees verder

Pasen 2018 - Ga je mee? (4 mei 2018)

Pasen 2018 196 034 In de veertigdagentijd hoorden we de verhalen over Jezus die op weg ging naar Pasen. Maar hij ging niet alleen. Onderweg nam hij mensen met zich mee en hij ontmoette ook veel mensen. Hij liet zien hoe God steeds weer een nieuw begin maakt. Met die verhalen en voorbeelden konden we zelf op weg naar Pasen, naar ons eigen paasfeest.

Lees verder

Plezier in het spelletje (4 mei 2018)

Volleybal_2018_024.jpg Welk spelletje? Op 7 februari was het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi in sporthal De Dijk en de Johan Friso deed natuurlijk ook weer mee. Met andere regels dan bij de volwassenen werd er flink tegen de bal geslagen, werd er gegooid en gevangen. Hetzelfde als bij de volwassenen was het spelplezier dat deze kinderen hadden!

Lees verder

Een spannende start van 2018 (31 januari 2018)

politieles 4a 012 Januari…. na een heerlijke kerstvakantie wordt er weer hard gewerkt in de groepen 4. Jazeker! Maar er is wel meteen iets heel spannends aan de hand! En dat heeft te maken met pepperspray, een wapenstok, handboeien…. Nee, in groep 4 zijn ze niet saai gestart na de kerstvakantie!

Lees verder

Woorden in de nacht (8 januari 2018)

Kerstviering_2017_OB_018 Woorden zijn bijzondere ‘dingen’, die veelbetekenend kunnen zijn. Met de kinderen hadden we het over ‘woorden in de nacht’. Hoe woorden pijn kunnen doen, hoe ze mensen bang kunnen maken of verdrietig. Maar ook hoe woorden je aan het lachen kunnen maken, dat ze ervoor kunnen zorgen dat je je beter voelt. Woorden van liefde en hoop. We begonnen de weken van advent met een profeet uit het verre verleden. Wie?

Lees verder


Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief 17 (18 mei 2018)

Nieuwsbrief 16 (20 april 2018)

Nieuwsbrief 15 (6 april 2018)


Identiteit


Een christelijke basisschool

Chenoa__Sabine__Marit__Eva De Johan Frisoschool is een christelijke basisschool. We verwachten van ons personeel dat zij de christelijke identiteit onderschrijven en van ouders en kinderen dat zij de christelijke identiteit van de school respecteren.
Onze christelijke identiteit komt naar voren in de Bijbelverhalen die we aan de kinderen vertellen, in het samen zingen en bidden. Maar we laten onze christelijke identiteit ook zien in de manier waarop we met elkaar omgaan. Met begrip en respect voor elkaar en voor de verschillende opvattingen binnen de christelijke traditie. En met respect voor andere godsdiensten.

Lees verder


Spaardoel


Spaardoel

Spaardoel_Luuk__Selim_en_Tom De Johan Frisoschool zet zich graag samen met de kinderen en hun ouders/verzorgers in voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ieder schooljaar worden er verschillende doelen gekozen waarvoor we gaan sparen. Ideeën worden vaak aangeleverd door ouders, leerkrachten of leerlingen. We kiezen niet alleen doelen ver weg, maar ook doelen dichtbij. 

Lees verder


Kids Specials


Kids Specials Een puzzel, een rebus, een kleurplaat, een spelletje... je kunt het allemaal vinden bij Kids Specials. Klik maar op Casper.
Printervriendelijke versie
© cbs Johan Friso, laatste wijziging 18-05-2018