Welkom

cbs Johan FrisoWelkom op de website van christelijke basisschool Johan Friso, kortweg cbs Johan Friso, in Dordrecht. Onze school staat in de wijk Oudelandshoek, die onderdeel is van de wijk Stadspolders.

448 leerlingen en 40 personeelsleden staan garant voor een levendige school waar aandacht voor elkaar een belangrijk thema is. We hopen met deze website onze school een stukje dichter bij u te brengen.

Lees verder

Reportages


Een spetterende schoolreis (september 2017)

Plaswijk_2017_004.JPG Tja, er waren wat spetters te voelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Waar de schoolreizen ook naar toe gingen, de kinderen hebben zich daar prima vermaakt. Er werd volop gekeken, gespeeld en ook de busreis was natuurlijk een heel avontuur.

Lees verder

Het laatste feessie (13 juli 2017)

afscheid 2017 068 Maandagavond 3 juli stroomden jonge dametjes en heertjes, ouders, familie en leerkrachten het Insulacollege aan de Koningstraat binnen. Buiten werd iedereen opgewacht door de enige, echte Foppers die feesthoedjes uitdeelden. Eenmaal binnen kwam je de heel formele burgemeester en nog formelere wethouder uit de musical ‘FEESSIE’ tegen en kon je persoonlijk kennis maken met de geweldige Toppie-bewaarbakjes van Britt.
 

Lees verder

De wereld om ons heen! (5 juli 2017)

Weizigt_2017_7B_022.JPG Tja, elke reportage gaat hierover, maar de groepen 7 gingen er heel gericht op uit om de natuur te onderzoeken in het Natuur- en Duurzaamheidscentrum Weizigt, te ervaren wat het is om gehandicapt te zijn toen de mensen van GIPS op bezoek kwamen en hoe de wereld van de techniek er uit ziet in het TechDock in de Duurzaamheidsfabriek. Nieuwsgierig wat we allemaal gedaan hebben? En gezien? En ervaren?

Lees verder

We blijven sporten! (4 juli 2017)

atletiek 006 Zo tegen het eind van het schooljaar werd er nog even fanatiek gesport tijdens 2 toernooien. Aan atletiek doen al jaren veel kinderen van de Friso mee. Proberen nét weer wat verder of hoger te komen blijft altijd een uitdaging. Beachvolleybal is een toernooi dat nog niet zo lang bestaat. Maar leuk dat het is, zeker bij mooi weer!

Lees verder

Trots! (3 juli 2017)

Regio_2017_025.jpg Waarom? Omdat 'onze jongens' 2e van het NK Schoolvoetbaltoernooi zijn geworden. Na de eerste wedstrijden bij Oranje Wit, de regionale finale in Papendrecht, daarna de districtsfinale in Zwijndrecht, bereikte 'ons team' de tweede plaats tijdens de landelijke eindfinale in Zeist. Van de 5800 scholen uit heel Nederland 2e worden is een ware topprestatie. Wie had dat gedacht toen op 5 april 2017 dit avontuur begon …

Lees verder


Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief 04 (9 oktober 2017)

Nieuwsbrief 03 (25 september 2017)

Nieuwsbrief 02 (11 september 2017)


Identiteit


Een christelijke basisschool

Chenoa__Sabine__Marit__Eva De Johan Frisoschool is een christelijke basisschool. We verwachten van ons personeel dat zij de christelijke identiteit onderschrijven en van ouders en kinderen dat zij de christelijke identiteit van de school respecteren.
Onze christelijke identiteit komt naar voren in de Bijbelverhalen die we aan de kinderen vertellen, in het samen zingen en bidden. Maar we laten onze christelijke identiteit ook zien in de manier waarop we met elkaar omgaan. Met begrip en respect voor elkaar en voor de verschillende opvattingen binnen de christelijke traditie. En met respect voor andere godsdiensten.

Lees verder


Spaardoel


Spaardoel

Spaardoel_Luuk__Selim_en_Tom De Johan Frisoschool zet zich graag samen met de kinderen en hun ouders/verzorgers in voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ieder schooljaar worden er verschillende doelen gekozen waarvoor we gaan sparen. Ideeën worden vaak aangeleverd door ouders, leerkrachten of leerlingen. We kiezen niet alleen doelen ver weg, maar ook doelen dichtbij. 

Lees verder


Kids Specials


Kids Specials Een puzzel, een rebus, een kleurplaat, een spelletje... je kunt het allemaal vinden bij Kids Specials. Klik maar op Casper.
Printervriendelijke versie
© cbs Johan Friso, laatste wijziging 13-10-2017