Zending:
Sparen voor ' Vrienden van het Sophia':
Op locatie 196 is een bedrag van € 73,54 opgehaald en op locatie 821 is dat 106,78 euro; alle gevers bedankt! Namens de Vereniging Bartiméus hartelijk bedankt voor het totaalbedrag van €1120,30. De Vereniging laat in een bedankbrief weten zeer verheugd te zijn met het gespaarde bedrag.
Het geld zal gebruikt worden voor de aanschaf van een hometrainer en een daisy-speler.

Verjaardag leerkrachten bovenbouw:
Weet u het nog?
Op donderdag 27 april vieren de meesters en juffen van de bovenbouw hun verjaardag.
’s Morgens lopen alle kinderen met hun klas naar het Palet waar een grootse playbackshow gehouden zal worden. De planning is dat we om 9.30 uur beginnen. Belangstellende ouders zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Neemt u dan alstublieft wel de achterste deur die naar de gymzalen leidt! En vergeet niet een plastic tas mee te nemen voor uw schoenen!
Ouders die mee willen helpen versieren en opruimen kunnen zich melden bij de leerkracht.
Na afloop van de show lopen de kinderen met hun meester of juf weer terug naar school. Daar kunnen de kinderen hun eigen eten en drinken nuttigen. ’s Middags wordt het feest voortgezet in de eigen klas. Het thema van deze dag is: DISCO !!! Alle kinderen mogen verkleed naar school komen. Ouders die komen kijken mogen dat natuurlijk ook! Tot de 27 e!

Sportdag middenbouw:
Aanstaande woensdag is de sportdag voor de groepen 3, 4 en 5. De kinderen moeten zich om 08.40 uur melden bij de leerkracht van hun eigen kind bij de atletiekbaan van Hercules (Sportaccomodatie Reeweg). U kunt uw kind om 12.15 uur weer ophalen bij Hercules.
Wilt u zorgen voor passende (warme) kleding?

Sportdag bovenbouw:
Woensdag 10 mei a.s. is de sportdag voor de bovenbouw. Deze sportdag zal gehouden worden op de velden van “Hercules” aan de Noordendijk. De kinderen en de begeleiders moeten zich om 08.40 uur melden bij de leerkracht van hun eigen kind op het veld bij Hercules. Om ongeveer 12.15 uur zal het weer afgelopen zijn. Wilt u zorgen voor passende kleding? Voor in de pauze kunt u uw kind iets te eten en te drinken meegeven.
De ouders die zich opgegeven hebben om deze dag te helpen, krijgen zo spoedig mogelijk het draaiboek. Als u vragen heeft kunt u deze op dinsdag 9 mei in de klas van juf Marjolijn/juf Mathilde stellen (15.15u-15.30u). Wij wensen alle kinderen en begeleiders een sportieve dag to e!

Kabouterpad locatie 821:
Dinsdag 9 mei in de ochtend gaat de groep van juf Deanne/Marjoke op pad.
Dinsdag 9 mei in de middag zijn de kinderen van juf Ria/Adri aan de beurt.
Woensdag 10 mei gaat de groep van juf Sandra/Erica het pad verkennen en donderdag 11 mei in de ochtend de groep van juf Karin/Fien.

Oude kleden:
De kleutergroepen van locatie 821 vragen om oude gordijnen en kleden. Alvast bedankt!

Oproep:
Op beide locaties zijn enkele jaren geleden hinkelbanen op het schoolplein geverfd. Omdat ze bijna niet meer te zien zijn, is het de hoogste tijd voor een likje verf. Als het weer ons niet in de steek laat, willen wij a.s. vrijdag 28 april met het schoolplein bij het hoofdgebouw gaan beginnen. Heeft u zin en tijd om ons te helpen, bel dan z.s.m. even naar Ellen Schilperoord van de ouderraad (tel. 6166286).

Meivakantie:
De kinderen hebben week 14 (3 t/m 7 mei a.s.) vakantie. Maandag 8 mei a.s. begint de school weer.

Entree-toets:
Na de meivakantie [v.a. dinsdag 9 mei] zal in groep 7 de entreetoets worden afgenomen. De leerlingen krijgen vooraf een ouderfolder mee waarin belangrijke informatie staat over de entreetoets. Deze folder dient u goed te bewaren, omdat hierin wordt uitgelegd hoe u de resultaten (= het leerlingprofiel) van uw kind(eren) moet lezen. In groep 8 zullen deze resultaten verder besproken worden. Wij wensen alle kinderen van groep 7 alvast heel veel succes!

Schoolreis groepen 3 t/m 7:
Het lijkt nog ver weg, maar in september gaan alle groepen 3 t/m 7 weer op schoolreis.
We brengen een bezoek aan de volgende bestemmingen:
Groepen 3 en 4: Blijdorp; groepen 5 en 6: Muiderslot in combinatie met Linnaeushof en
groepen 7: De Efteling
Binnenkort krijgt u de acceptgiro voor de betaling van het schoolreisje.
Wilt u zo vriendelijk zijn dit bedrag zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval vóór 17 juni 2006 te betalen? Wanneer u voor meerdere kinderen het schoolreisje moet betalen, wilt u dit dan ook met de aparte acceptgiro´s doen? Dit maakt het voor ons een stuk overzichtelijker.

Regels kindervervoer:
Beste ouders, de laatste tijd bereiken mij regelmatig vragen over hoe het nu eigenlijk mag en/of moet met kinderen in de auto.Ik kan mij dat goed voorstellen want de verkeersregels op dat gebied zijn per 1 maart j.l. veranderd en, toegegeven, vanwege allerlei uitzonderingen met betrekking tot leeftijd, lengte en gewicht niet altijd even eenvoudig te vertellen.
Er zijn echter wel degelijk een aantal vuistregels te benoemen.
Vervoer nooit meer kinderen in de auto dan dat er zitplaatsen en gordels aanwezig zijn; (wordt vanaf 01/05/08 sowieso verboden). Kinderen tot 1.35 meter maken in de auto gebruik van een autostoeltje of zitting verhoger in combinatie met een gordel; uw kind moet qua lengte en gewicht in het stoeltje passen; gebruik altijd de autogordels en zet uw kind op de achterbank. (bij gebruik van zitting verhoger of kinderstoeltje rechts voorin moet de airbag uitgeschakeld zijn!
Omdat deze tekst nog steeds wat vrijblijvend is adviseer ik hen die meer willen weten over dit onderwerp eens op internet te surfen naar: www.3VO.nl of www.anwb.nl. Daar worden de regels helemaal uiteen gezet en u kunt ze eventueel downloaden.
De politie doet het niet graag. Het boetegeld kan ten slotte ook voor leuke dingen worden gebruikt, maar er worden wel degelijk bekeuringen gegeven als de kinderen bijvoorbeeld los in de auto zitten. En die boete kost echt, net als het gewoon niet dragen van een autogordel, 75 euro.
Ten slotte: Het verstandigst is het nog steeds u kind te voet of op de fiets naar school te laten gaan. Dan leert het namelijk zelfstandig beslissingen te nemen in het verkeer.
Daarom het nadrukkelijk verzoek áls u toch met de auto komt: Parkeer op afstand en loop die laatste meters. De Johan Friso school is géén drive-in school!!
Heeft u nog vragen, mail naar verkeersouderjfs@hetnet.nl

Terug naar Nieuwsbrieven 2005 - 2006. Terug naar Nieuwsbrieven 2005-2006.