Zendingsproject:
Een nieuw zendingsproject is gestart! Vanaf 13 april tot de zomervakantie sparen we voor “Villa Pardoes”. “Villa Pardoes” is een vakantiehuis in Kaatsheuvel, dat bedoeld is voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. De kinderen die vooraf geselecteerd worden, mogen samen met hun gezinsleden hier een week lang kosteloos verblijven.
Als u in één van de klaslokalen komt, kunt u aan de hand van een spaarthermometer of puzzel zien, hoeveel er al is gespaard! Alvast bedankt voor uw/jouw steun!

Kabouterpad 821:
De kleutergroepen beginnen deze week met “Kabouterpad”. Hieronder volgt het programma:
Dinsdag 11 mei:
Ochtend: De groep van juf Gerda/ Erica
Middag: De groep van juf Marjoke/Deanne
Donderdag 13 mei:
Ochtend: De groep van juf Sandra/Froukje
Middag: De groep van juf Atie/Adri
Vrijdag 14 mei:
Ochtend: De groep van juf Ria/Jaqueline

Schoolreis groepen 3 t/m 7:
Het lijkt nog ver weg, maar in september gaan alle groepen 3 t/m 7 weer op schoolreis.
We brengen een bezoek aan de volgende bestemmingen:
Groepen 3 en 4: Blijdorp
Groepen 5 en 6: De Spelerij
Groepen 7: De Efteling
Binnenkort krijgt u de acceptgiro voor de betaling van het schoolreisje.
Wilt u zo vriendelijk zijn dit bedrag zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval vóór 28 juni 2004 te betalen? Wanneer u voor meerdere kinderen het schoolreisje moet betalen, wilt u dit dan ook met de aparte acceptgiro´s doen? Dit maakt het voor ons een stuk overzichtelijker.

Sportdag middenbouw:
Op woensdag 2 juni is de sportdag voor de middenbouw. Deze sportdag zal gehouden worden op de velden van “Hercules” aan de Noordendijk. De kinderen en de begeleiders moeten zich om 08.40 uur melden bij de leerkracht van hun eigen kind. Om ongeveer 12.15 uur zal het weer afgelopen zijn. Wilt u zorgen voor passende kleding? De ouders die zich opgegeven hebben om deze dag te helpen krijgen binnenkort een draaiboek met daarin alle informatie over deze dag. Deze dag is er ook een pauze. U kunt uw kind voor deze pauze wat te eten en drinken meegeven. Wij willen de hulpouders via deze brief alvast hartelijk
bedanken voor hun inzet en tot 2 juni!

Schoolmelk:
De eerstvolgende schoolmelkdrinkdag is vrijdag 14 mei a.s.

Kledinginzameling:
Graag brengen wij u in herinnering dat vrijdagmorgen 14 mei de kledingcontainers bij de beide locaties staan. Tot 09.00 uur kunt de zakken met kleding in dichte plastic zakken weer inleveren.

Studiedag groep 1 t/m 4:
Woensdag 12 mei a.s. zijn de groepen 1 t/m 4 vrij i.v.m. een studiebijeenkomst van de leerkrachten.

Verjaardag:
Woensdag 19 mei a.s. viert juf Rianne haar verjaardag in de groep. De kinderen mogen op die dag verkleed naar school komen.

Entreetoets groep 7:
De kinderen van groep 7 starten vandaag (10 mei) met de entreetoets.
Zij krijgen vandaag een ouderfolder mee waarin belangrijke informatie staat over de entreetoets.
Deze folder dient u goed te bewaren, omdat hierin wordt uitgelegd hoe u de resultaten (= het leerlingprofiel) van uw kind(eren) moet lezen.
Wij wensen alle kinderen van groep 7 nogmaals heel veel succes!

GGD:
De kinderen van groep 7c (juf Judith/meester Enrico) die een afspraak hebben voor onderzoek bij de jeugdverpleegkundige worden gewoon verwacht op 10 en 11 mei.

Voetbal:
Een meisjesteam en een jongensteam met leerlingen uit de groepen 7 en 8 hebben op de woensdag voor de meivakantie meegedaan aan de finalewedstrijden om het kampioenschap van Dordrecht. Het jongensteam met coach Hans Leys eindigde op de laatste plaats en het meisjesteam o.l.v. coach André Leeuwestein werd eerste. Dit meisjesteam speelt op 12 mei in Hoornaar om het districtskampioenschap.

Zaalvoetbal:
Op vrijdag 7 mei, de laatste vakantiedag, speelde groep 6 de finale van het zaalvoetbaltoernooi. Mitchel, Timo, Steven, Nick, Daniël en Zepp hebben een verrassende eerste prijs behaald. Er werd met 7-1 en 1-0 gewonnen.

Korfbal:
Komende woensdag 12 mei zijn 14 teams van onze school actief tijdens het veldkorfbaltoernooi. De kinderen van groep 7/8 spelen de wedstrijden bij Sporting Delta in Dubbeldam en de andere groepen spelen bij Oranje Wit. Wij hopen dat jullie met elkaar een sportieve middag zullen hebben. Voor uitgebreide reportages met foto’s van de diverse sportwedstrijden verwijzen we naar de website van onze school: www.johanfriso.nl

Zomerproject Hogeschool INHOLLAND Dordrecht:
Ook komende zomer organiseert de PABO weer een zomerproject en wel in de week van 12 t/m 16 juli a.s. Onder begeleiding van PABO-studenten kunnen kinderen allerlei educatieve spelletjes gaan doen.
Er zijn 2 opvangmogelijkheden:
1. een week lang een dagdeel per dag (09.00-12.00 uur of 13.00-16.00 uur).
2. volledige opvang (08.00-17.00 uur).
De kosten bedragen 14 euro voor 5 dagdelen en 37,50 euro voor een hele week.
Inschrijfformulieren en nadere informatie kunt u bij de administratie op 196 (Maureen) krijgen.

Terug naar Nieuwsbrieven 2003-2004. Terug naar Nieuwsbrieven 2003-2004.