Zendingsproject:

Op locatie 196 is voor het zendingsproject “Dromen verwezenlijken, dichtbij en ver weg” een bedrag van 62 euro ontvangen en op locatie 821 is dit 104,89 euro. Alle gevers weer erg bedankt!

Personeelsaangelegenheden:

Donderdag 16 september jl. is juf Jose van een zoon, Stijn, bevallen. Moeder en zoon maken het goed. Ook vanaf deze plaats de hartelijke felicitaties.

Kinderboekenweek:

Van 6 t/m 16 oktober werken alle klassen met het thema van de kinderboekenweek: muziek. De school heeft een aantal leuke boeken aangeschaft. Op woensdag 6 oktober zullen de kinderen op een feestelijke manier merken dat de kinderboekenweek begint.

Op donderdagochtend 14 oktober houden alle klassen een voorleesontbijt. Dat zal van 8.30 tot ongeveer 9.00 uur duren. In de klas zal de leerkracht of een gast voorlezen uit een boek.

De kinderen mogen in hun pyjama of badjas(met pantoffels evt.) komen. Die kunnen ze over hun kleren dragen. Verder nemen alle kinderen hun ontbijtje en drinken mee. Tijdens het voorlezen mogen de kinderen dat opeten en drinken. We hopen dat het een feestelijke week wordt!

Vergeet niet op tijd te komen! De schooltijden blijven hetzelfde. In de week van 4 t/m 8 oktober zullen de groepen 1 t/m 5 de Cd-rom van het prentenboek Vosjesmuziek bekijken op een groot scherm. Omdat dat alleen kan op locatie 821 zullen de leerlingen van locatie 196 samen met hun leerkracht en begeleiders onder schooltijd daarheen gaan.

Enquête:

Alle oudste leerlingen krijgen vandaag een enquête mee naar huis. We hopen dat u even de tijd wilt nemen om deze in te vullen, want het is voor ons belangrijk uw mening over verschillende zaken te weten. Bij voorbaat dank!

Groepen 3 en 4:

Vanaf morgen, dinsdag 5 oktober, zal het naar binnen gaan van de groepen 3 en 4 ’s middags anders gaan verlopen. Vanaf 13.05 uur gaat de deur open en kunnen de kinderen naar binnen komen. Er is geen pleinwacht, want de leerkrachten zijn dan in de klas om de kinderen op te vangen. Het is niet de bedoeling dat ook de ouders mee naar binnen komen.

Kinderpostzegels:
Alle leerlingen van de groepen 8 hebben vanaf afgelopen woensdag 29 september meegedaan aan de bekende kinderpostzegelactie! Zoals het er nu naar uitziet zal het, net zoals in andere jaren, weer een groot succes worden. Wat mooi dat kinderen met de opbrengst van deze actie iets kunnen betekenen voor andere kinderen. Jongens en meiden weer bedankt voor jullie hulp. Komende woensdag moeten alle spullen worden ingeleverd.

Groep 1/2 juf Marjoke/juf Deanne:

Donderdagmorgen 7 oktober gaan de kinderen van groep 1/2MD met de bus naar de kinderboerderij. De kinderen gaan daar echt werken dus de kleding kan vuil worden. Bij regenachtig weer is een waterbestendige jas handig. Laarzen zijn niet nodig omdat de kinderen op de boerderij klompen aankrijgen. Als de kinderen het willen, mogen ze die dag als boer of boerin naar school komen.

Herfstvakantie:

Vrijdag 15 oktober is de laatste schooldag voor de herfstvakantie. De groepen 1 t/m 4 zijn gewoon om 12.00 uur uit en de groepen 5 t/m 8 om 15.15 uur.

Maandag 25 oktober worden de kinderen weer op school verwacht.

Droomdag: 8 oktober a.s.:

In plaats van de startdienst komt er op 8 oktober een ‘Droomdag’. De kinderen werken op dit moment aan het droomproject. Op 8 oktober zullen de kinderen van de midden- en bovenbouw hun eigen viering hebben, samen met de andere drie scholen van de vereniging. Dit zal gebeuren in de Maranathakerk in Dubbeldam. De kinderen gaan met de bus heen en weer.

Groep 3-4: 9.00 tot 10.00 uur

Groep 5-6: 11.00 tot 12.00 uur (zij zijn dus wat later uit school!!)

Groep 7-8: 13.30 tot 14.30 uur

Tijdens de vieringen zullen dromen worden verwezenlijkt, we zullen zingen en een Oegandees kinderkoor, Mwangaza (Stralend Licht), zal voor ons optreden. Zij hadden ook een droom: een nieuw weeshuis in Oeganda. Dit is er inmiddels, maar wij sparen nu met de vier scholen voor bedden en matrassen. Zij krijgen er de helft van het spaargeld voor.

De andere helft gaat naar meubels voor een ouder-kind kamer bij kinderopvang Bambino van Stichting De Hoop. Peuterleidsters van Bambino zullen op 6 en 7 oktober langs de kleuterklassen gaan. Zij houden een presentatie met Pluis de Muis en een poppenkastvoorstelling.

Het zou fijn zijn als we Bambino en Mwangaza met een mooi bedrag konden steunen om hun droom te verwezenlijken!

Sport op de website ge-up-date:
Ook het komende jaar zal de Johan Friso zich weer laten zien als een sportieve school! De sportcommissie zal er in samenwerking met Bureau Sportstimulering Dordrecht weer voor zorgen dat jullie kunnen deelnemen aan diverse sporttoernooien. Maar er is meer .... Bureau Sportstimulering Dordrecht organiseert niet alleen sporttoernooien, maar ook sportclinics. Je kunt dan zomaar eens gaan uitproberen of een bepaalde sport iets voor je is! Soms zijn daar wat kosten aan verbonden als er spullen gehuurd moeten worden e.d, maar veel kost het nooit. Om het gemakkelijk te maken hebben we het sportprogramma op de Johan Friso website gezet! Hopelijk gaan we met elkaar een sportief jaar tegemoet!!

EHBO:

De afgelopen week zijn in de groepen 8 de lessen voor het behalen van het jeugddiploma-ehbo begonnen. Deze lessen worden verzorgd door gediplomeerde vrijwilligers. Aan het einde van deze cursus doen alle kinderen examen in maart of april. Als de kinderen slagen, ontvangen ze een officieel certificaat. Het ehbo-boekje is compleet vernieuwd en moet door alle kinderen worden aangeschaft. De kosten voor het ehbo-boekje, het certificaat en diverse gebruiksmaterialen bedragen 10,70 euro. Dit bedrag kan nog deze week worden betaald aan de leerkrachten van de groepen 8.

Website:

Inmiddels zijn er op de website van de school weer diverse reportages en veel foto’s te bewonderen van activiteiten van het nieuwe schooljaar. Om een indruk te krijgen van de informatieavond op beide locaties van 6 september j.l. kijk op de website. Het schoolkamp en de schoolreizen zijn altijd weer prachtige gebeurtenissen die uitgebreid aan bod komen. Ook het verhaal en de foto’s van het bezoek van de vier groepen 4 aan het natuur- en milieucentrum “Weizigt” zijn een bezoekje waard. Komende week zijn er reportages te verwachten van het fantastische dromenproject. Wil je als ouder weten waar je kind mee bezig is, breng dan regelmatig even een bezoek aan onze site. Ook voor kinderen is het hier nog even heerlijk nagenieten. Wist u trouwens dat de nieuwsbrief op de website is te vinden en dart er altijd reacties welkom zijn in het gastenboek? Kijkt u vooral regelmatig op www.johanfriso.nl om op de hoogte te blijven van activiteiten van de school.

Terug naar Nieuwsbrieven 2003-2004. Terug naar Nieuwsbrieven 2004-2005.