Johan Friso sportiefste school van 2005 – 2006:
Op vrijdagmiddag 13 oktober jl. kwam Bart de Winter van Bureau Sportstimulering langs op 821 met een grote wisselbeker!! Alle kinderen moesten om kwart over één op het plein blijven waar een podium en de geluidsinstallatie klaar stonden. Bart vertelde dat de Johan Friso school gekozen was tot sportiefste school van 2005 - 2006!! Onder luid gejuich mocht meester Enrico namens de school de grote wisselbeker in ontvangst nemen. Hij riep de ouders van de sportcommissie naar voren, want er was voor hen nog een extra verrassing. Peter, Evelien en Hans (André kon er helaas niet bij zijn) kregen een "iets" kleinere beker als dank voor al hun inspanningen! Dankzij hen kunnen er zo veel kinderen aan allerlei sportactiviteiten meedoen ... en daarom werden ze eens flink in het zonnetje gezet! We mogen erg trots zijn op deze beloning en ik hoop dat het komende schooljaar net zo'n leuk en sportief jaar wordt als het afgelopen jaar!! Voor een uitgebreid verslag en fotoreportage, kijk maar eens op de website.

Studiedag alle groepen vrij:
Maandag 6 november a.s. zijn alle groepen de hele dag vrij i.v.m. een studiedag van de leerkrachten.

Uw kind binnen brengen (groep 3 t/m 8):
Nu de gewenningsperiode van dit cursusjaar weer ruimschoots voorbij is, is het niet meer de bedoeling dat de kinderen in de klas gebracht worden; dit om de drukte in alle gebouwen enigszins tegen te gaan. Mocht u de leerkracht willen spreken, dan kan er na schooltijd natuurlijk altijd een afspraak gemaakt worden. De kinderen van de groepen 3 mogen ’s ochtends nog wel binnen gebracht worden.

10-minuten gesprekken:
Groepen 5 t/m 8:
De kinderen uit deze groepen krijgen vandaag de brief mee naar huis en vrijdag 10 november a.s. de definitieve uitnodiging.
Groep 3 en 4:
Vanaf maandag 13 november a.s. hangt er een intekenlijst op de deur van de lokalen. U kunt hierop zelf intekenen.
Groep 1/2:
Ook in de kleutergroepen hangen de intekenlijsten vanaf maandag 13 november a.s. Er zijn dit keer 10-minuten gesprekken voor alle kleuters, met uitzondering van de kinderen die na 1 oktober jl. op school gekomen zijn. De ouders van deze kinderen worden in maart voor een 10-minuten gesprek uitgenodigd.

Schriften kijken:
Het schriften kijken is in november op maandag de 13 e.

Groepen 3: wisselen van zwemmen:
Het wisselen van zwemmen zal dit jaar niet met de kerstvakantie, maar later gebeuren. Dinsdag 30 januari 2007 is de laatste zwemdag voor de groepen 3 van juf Esther/Froukje en juf Judith en vanaf 6 februari gaan de andere groepen 3 op dinsdagochtend zwemmen. De vertrektijd blijft 8.00 uur.

Link naar sportclinics:
In een vorige nieuwsbrief heb ik een stuk geschreven over de sporttoernooien en -clinics van het komende jaar. Voor de clinics kunnnen kinderen een inschrijfkaart invullen en opsturen naar Bureau Sportstimulering. Deze kaarten liggen klaar bij juf Maureen (196) en bij juf Yvette (821). Het is echter ook mogelijk om dat via het internet te doen:
via http://cms.dordrecht.nl/dordt?nav=zrjdHsHaKpPRcjcBxjcBRuD komt u op de "schoolsportsite" van de gemeente Dordrecht en kunt u onder het kopje "clinics" de diverse clinics terugvinden en meteen inschrijven. Het is maar wat u het gemakkelijkst vindt!

Schaken op woensdag 1 november:
Hierbij wensen we alle kinderen die deelnemen aan het schaaktoernooi van woensdag 1 november heel veel plezier en succes!!

Kledingactie:
18 september hebben wij weer een kledinginzameling gehad en nu willen wij u natuurlijk de opbrengst niet onthouden. Er is over beide locaties een bedrag van 256,92 opgehaald.
Met dit geld kunnen wij weer leuke uitgaven bekostigen voor de kinderen.
Zo hebben zij bijvoorbeeld als afsluiting van de kinderboekenweek allemaal een glaasje limonade met een berenkoekje gekregen.
Om dit nu in de toekomst te kunnen blijven doen vragen wij u de kleding e.d. weer te bewaren voor de volgende inzameling. Die zal begin november zijn. Houdt u de nieuwsbrief in de gaten voor de precieze datum.
Verder zijn er dit schooljaar ook nog inzamelingen in februari en april.

Oproep groep 3c van juf Klazien en juf Linda:
Wij zijn voor onze groep op zoek naar rekenkundige spelletjes, zoals:
ganzenbord, mens-erger-je-niet, yahtzee, dammen, tangram, vier op een rij, bingo etc. Heeft u nog een spelletje in de kast staan dat niet gebruikt wordt; wij zijn er heel blij mee.
Verder sparen we oude CD's en lege waxinelichtcupjes. Bedankt, namens juf Klazien en juf Linda.

School T-shirts:

 

 

 

 

 

 

Dit schooljaar bieden wij u de mogelijkheid een T-shirt met het logo van school te bestellen. Uw kind kan dit T-shirt gebruiken voor de gymles en/of de sportdag.
Het T-shirt is wit (met korte mouwen) met daarop ons blauwe logo.
Het shirt is leverbaar in de maten: 128, 140, 152, 164 en 176 en kost 6,50.
Wilt u één (of meerdere) T-shirt(s) bestellen?
Vul dan onderstaand strookje in en lever dit voor a.s. vrijdag 3 november met het verschuldigde bedrag in bij de leerkracht van uw kind.
Strookjes zonder geld kunnen niet in behandeling genomen worden!!!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de penningmeester van de o.r.
Nelly Leeuwestein (078-6144135).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam kind(eren) : ……………………………………………………………………………………………………………

Groep(en) : ……………………………………………………………………………………………………………

Naam leerkracht(en) : ……………………………………………………………………………………………………………

Maat : …………………………………………… aantal: …………………………………………….

Totaal bedrag : …………………………………………… Tel. nr.:…………………………..……………….

Terug naar Nieuwsbrieven 2005 - 2006. Terug naar Nieuwsbrieven 2006-2007.