Groep 6

 

april 2001 - juf Anja en juf Anne-Marie
Het maken van een hoorspelInterview met Kimberley (9), Liz (9), Djamilla (10), Dirk (9) en Rik (10).

 

Vraag: Hoe hebben jullie gewerkt aan een hoorspel?

 


Rik:
We moesten zelf verhalen maken en in kleine groepjes gingen we daar geluiden bij verzinnen. We deden dat ook wel met de hele groep.

 

 

Djamilla:
Het was soms moeilijk om een verhaal te verzinnen dat we allemaal leuk vinden. We hadden een verhaal verzonnen dat ging over een jongen die naar een speciale school moest gaan omdat hij erg druk was. We maakten daar dan geluiden bij zoals rennen, stampen, papier wat geluid maakte en nog meer.

 

 

Rik:
Ik vond het erg leuk om zelf verhalen te schrijven.

Allen:
Het zelf maken van verhalen was eigenlijk om te oefenen. We nemen het zelfgemaakte verhaal op met een cassetterecorder, om te oefenen. Je hoort dan ook hoe geluiden die je zelf verzonnen hebt, overkomen op een bandje.

Daarna gaan we een hoorspel doen met een echt prentenboek. We hebben gekozen voor "Wij gaan op berenjacht", omdat daar veel geluiden bij gemaakt kunnen worden. We nemen dat ook op met z'n allen en dan wordt het op een cd-rom gezet en gedraaid voor de kleutergroepen. Het verhaal is wel een beetje kinderachtig, maar ja, het wordt in groep 1 gedraaid en die vinden het niet kinderachtig.


Liz:
Ik vind het erg leuk om samen alles op te nemen. En het steeds weer verbeteren, dat vind ik ook erg leuk.


Rik:
Ik vond het gek om mijn eigen stem te horen. En ik heb geleerd om stil te zijn, want je moet helemaal stil zijn als het wordt opgenomen op een cassetterecorder.


Djamilla:
Ik vond het erg leuk om geluiden te verzinnen.
Allen: Eén van ons bedient de recorder en iemand anders houdt de microfoon vast.

Terug naar Reportage 2001. Terug naar Reportage 2001.