Reizen door de school

“Nou mam, zo kun je eigenlijk reizen door de school”, zegt Marnel. Een zevenjarige leerling van onze school.

Dat is wat vanaf vrijdag 22 juni 2001 mogelijk is, want de website is officieel “de lucht in gegaan”.

Feest voor iedereen?

Ja, feest voor iedereen!

Voor de onderbouw was er een voor deze leeftijd geschikt  programma: alle kinderen hebben een leuke kleurplaat meegekregen, een eetbare muis en een pen met daarop: www.johanfriso.nl

De groepen 5 t/m 8 hadden een iets ander programma.

Eerst mochten de groepen 5 en 6 naar boven komen. Voor een klein moment leek het alsof de school veranderde in een mierenhoop.

Kleine kinderen met stoeltjes die in verhouding tot hun lichaam opeens reusachtig groot leken, liepen in een lange rij door de school. Binnen 10 minuten waren er zo’n 150 leerlingen van hun lokaal naar de speciaal versierde gemeenschappelijke ruimte gekomen. 

Toen iedereen zat, kon het spektakel beginnen. Meester van de Loosdrecht gaf het startsein. Met z’n allen aftellen en met een grote klap werd de site geopend.

 

 

 

De aap “APESTAARTJE” sprong uit een toetsenborddoos. Maar wie was nou die aap???

Wie dat antwoord wil weten, moet maar even langsgaan bij Murat……..

 

 

 


De regisseur ging onder deskundige leiding van juf Anne-Marie de site door.

 

 

 

 

 

 

Daarna werd het feest voor groep 5 & 6 voortgezet in de eigen klas, waar de kinderen zelf de site konden verkennen, op zoek konden gaan naar de letters waarmee een wedstrijdzin te vinden was of de kleurplaat konden kleuren.

 

 

 

 

 

 

 

Daarna mochten groep 7 en 8  naar boven komen. Voor een klein moment leek het alsof de school veranderde in een mierenhoop………………….

 

 

 

 

 

 

 


Terug naar Reportage 2001. Terug naar Reportage 2001.