Toneelproject Groep 6
Juf Sandy


Sneeuwwitje.


We hebben een toneelstukje gemaakt. Wij (Hanna, Freek, Carlijn, Alexander en Wouter-Jan) deden het over Sneeuwwitje. De decorstukken zoals de spiegel, bomen en een stoel zijn zelf gemaakt. Het script is zelf geschreven. We hebben het voor de groepen 1 en 2 al gespeeld. Vrijdag de 13e spelen we (de hele klas) het voor de groepen 5, 6 en 7. Hanna als Sneeuwwitje, Alexander als de spiegel, Freek als de jager en de prins, Carlijn (dat ben ik) als de boze stiefmoeder en Wouter-Jan als de dwerg.

We hebben de laatste tijd hard aan het toneelstuk gewerkt. We hebben alles zelf gemaakt, bijvoorbeeld het decor en het script. We hebben het voor een paar klassen voorgedaan, dat was heel leuk. Alleen we hadden soms een probleem, omdat soms iemand die figuur niet wou zijn. Maar later wou hij hem toch zijn, maar hij was eigenlijk verlegen. Maar wij konden op hem rekenen. Toen was alles weer goed dankzij Stefan.

Van Ferry

 

 

Hans en Grietje.

Wij hebben de toneelstukjes zelf gemaakt (Mirjam, Lydia, Oscar, Ashwin, Jeffrey).
We hebben echt alles zelf gemaakt en ook opgetreden. We vonden het erg leuk, dat we op mochten treden voor verschillende groepen. We vonden het erg spannend dat we het voor groep 5, 6 en 7 moesten doen, want die zijn groter en vonden het misschien wel kinderachtig, maar dat was niet zo! We hebben het ook voor de kleuters gedaan, zij moesten erg veel lachen. Sommigen zaten met open mond te kijken. Het allerleukste vond ik dat de tovenaar (Ashwin) achter ons aan ging rennen, dat we nog meer moesten schoonmaken.

Mirjam.


Peter Pan.

 

Wij hebben toneelstukken gemaakt met drama. Die van ons heet Peter Pan, ik (Mario) ben Kapitein Haak .
We hebben het decor en de stukken tekst zelf gemaakt.
Wij hebben voor groep 1/2 en voor groep 6/7/5 gespeeld. Het allerleukste vond ik (Casper) Vetje die was wel erg grappig.

Van Mario

 

Bekijk fotoalbum toneelstuk door HIER te klikken.Terug naar Reportage 2001. Terug naar Reportage 2001.