Zomerfeest Pluk van de Petteflet Groep 1/2


Vrijdag 13 juli, 9.00 uur 

Hoewel het vandaag vrijdag de dertiende is, loopt alles op rolletjes. Juf Aagje (oh nee, Juf Yvonne) loopt wat heen en weer en wacht tot alle kinderen eindelijk een plaatsje hebben gevonden. Ze vertelt dat het verhaal van Pluk gespeeld gaat worden en er volgt een toneelstuk met Pluk, Mevrouw Helderder, de Stampertjes, de Lispeltuut, Dollie de Duif, Zaza en nog veel meer personen uit het boek. Het is de vraag wie er meer van genieten: de leerkrachten of de kinderen. Er wordt volop gefotografeerd en gelachen. Ook op het hoofdgebouw wordt het toneelstuk opgevoerd. Ook daar wordt heel veel gelachen. Vooral vanwege Juf Petra, die zich totaal onherkenbaar verkleed heeft als meneer Stamper.


N
a het toneelstuk is er tijd voor een kop koffie voor de ouders en een pakje drinken voor de kinderen. Dan is het tijd voor de ouders om naar huis te gaan. Voor de kinderen begint het nu pas echt. Leerlingen van groep 8 nemen de kleuters in groepjes mee naar de spelletjes. Zo is er een heuse Torteltuin, kunnen de kleuters proeven van de Hasselbramen, kunnen zij een Krullevaar versieren, moeten zij het hek schoonmaken om mevrouw Helderder te helpen en nog veel meer. De kinderen van groep 8 nemen hun taak heel serieus. Zo horen we een jongen tegen een nogal onstuimige kleuter zeggen:" Hé joh, luister nou eens effe."


Om een uur of half twaalf is het tijd om met z'n allen te gaan eten in de klas. IJverige moeders hebben zich ingezet om pannenkoeken te bakken. Er zijn er zelfs zoveel dat de pannenkoeken die over zijn 's middags in de hogere groepen worden verloot. Om half één is het feest over. Iedereen heeft enorm genoten en kan terugkijken op een geslaagd feest.

 

 

 

Meer zien?
Kijk HIER naar de fotoreportage van
locatie 821.

Behalve de foto's van het verhaal zijn er ook foto's gemaakt van de rest van het feest. Ook zijn er op locatie 196 foto's gemaakt.

Meer zien?
Kijk HIER naar de tweede fotoreportage.

 

 

 

Terug naar Reportage 2001. Terug naar Reportage 2001.