Op pad met de jongste kabouters

In plaats van de gebruikelijke jaarlijkse sportdag werd er voor de kleuters van groep 0, 1 en 2 dit jaar een kabouterpad georganiseerd. Wij mochten van Juf Elsa, Juf Ute en Juf Alinde bij hun opstartgroepen (dus groep 0) foto's maken tijdens de wandeling langs hun kabouterpad.

Braaf zaten ze in de klas op hun stoeltjes terwijl de juf uitlegde wat de bedoeling was. Eerst zouden zij een kaboutermuts op krijgen en daarna in kleine groepjes met één van de moeders langs het kabouterpad lopen. Langs het pad, dat rond de school werd uitgezet, stonden houten kabouters met op hun buik een grappige maar toch leerzame opdracht.
Zelfs de jongste kabouters van onze school bleken al behoorlijk kritisch te zijn: de kleur van de muts was belangrijker dan de grootte waardoor er af en toe een muts over het schoolplein liep. Later bleek hier dan een klein meisje onder te lopen. De gestreepte mutsen waren niet populair bij de kinderen van Juf Elsa. In de klas van Juf Alinde waren de kleuters minder kritisch.


Langs het kabouterpad moest o.a. gepuzzeld worden en zelfs voor de helpmoeders bleek dat nog een flinke klus te zijn. Het schoolplein mocht versierd worden met een mooie stoepkrijttekening, er kon een tekening ingekleurd worden, er werd geraden "wat er miste" en de kleuters mochten in een doos voelen wat voor voorwerp er in zat. Natuurlijk werd de traditionele kruiwagenrace niet overgeslagen en viel er genoeg te drinken en te knabbelen. Het werd een gezellige ochtend!

Klik HIER voor een uitgebreid (48 foto's!!) fotoverslag!!

Terug naar Reportages 2001 - 2002. Terug naar Reportages 2001 - 2002.