Landenproject.

 

Een dikke pluim.

Een HELE dikke. Dat is wat alle leerkrachten en leerlingen verdiend hebben voor het landenproject. Een heel grote prestatie, want alles moest naast het "gewone" werk gedaan worden. Duidelijk was dat iedereen zich tot het uiterste heeft ingespannen om het tot een echt feest te maken.
's Middags maakten wij al foto's van de voorbereidingen en 's avonds natuurlijk ook van het "echte" feest.

 

Het feestgevoel begon al bij de ingang van de school, waar echte stewardessen de door de kinderen zelfgemaakte paspoorten moesten stempelen. Daarna was het vliegen geblazen naar de lokalen. Zoals in het echte leven was er in de gangen behoorlijk wat air-traffic waardoor het soms even wachten was tot een land bezocht kon worden.
Er was een heleboel te leren. Zo weten we nu dat er in Ethiopië popcorn wordt gegeten, dat juf Sevda geweldig kan dansen, dat juf Ria een echte PizzeRia is en dat juf Helene tussen de piranha's heeft gezwommen in Suriname. In elke klas werd het paspoort gestempeld en kon een spelletje gedaan worden zoals het oplossen van een rebus, koekhappen en mayonaise prikken bij de Vlaamse friet.


Ook viel er genoeg te smikkelen en te smullen. In het speellokaal werden verschillende voorstellingen gegeven. Zo zagen wij o.a. een Spaanse flamencodans, een Australisch toneelstukje en een Turkse dans onder leiding van juf Sevda. Tenslotte willen we de Braziliaans-Afrikaanse percussiegroep waar juf Helene deel van uitmaakt niet vergeten te noemen. Over swingen gesproken!

Klik snel HIER voor een uitgebreid (94 foto's!!) fotoverslag.

Mexicaanse fotopret tijdens het landenproject

Heel veel mensen die het landenproject op locatie 821 hebben bekeken, zijn ook langs het Mexicaanse kiekhoekje gelopen en hebben daar een foto laten maken. Wij zijn via een informant in het bezit gekomen van foto's die gemaakt zijn van de leerkrachten (tijdens het opruimen???). Dikke pret zo te zien. Wij zien het al voor ons. Ouders en kinderen naar huis, de sambaballen worden uitgedeeld en zelfs zonder Tequila wordt het een dolle boel.

Kijk snel HIER naar de foto's.

Terug naar Reportages 2001 - 2002. Terug naar Reportages 2001 - 2002.