Radio 1 op school

" Het was een hele happening, maar vooral ook een hele leuke" zo reageert juf Alinde op het bezoek van Radio 1 medewerkers op woensdag 26 juni aan onze school.

De dag waarop juf Alinde haar diploma uitgereikt kreeg door minister Hermans, begon met een interview op school dat live werd uitgezonden op radio 1.
Dat dit dan wel een bijzondere diploma-uitreiking betrof, mag duidelijk zijn.

"Ik heb de afgelopen vier jaar de experimentele lerarenopleiding gevolgd,
dat is een éénmalig experiment van 60 studenten uit heel Nederland op de
Ichthus Hogeschool hier in Dordrecht.
Deze vernieuwde opleiding was o.a. gericht op integratie van de computer in
het basisonderwijs."

Voor de ingang van locatie 196 stond vroeg in de morgen al een reportagewagen van radio 1. Juf Alinde vertelt: "Om 7.00 waren Bert van de Loosdrecht, ik, twee andere studenten van mijn opleiding en de coördinator van 'de explo' (experimentele lerarenopleiding) al aanwezig voor het eerste interview. Veel vragen gingen over de integratie van de computer in het basisonderwijs.
Om kwart over acht kwamen de leerlingen. De computers stonden al aan en de kinderen vonden het heel bijzonder dat ze al direct mochten beginnen. De 'radiomeneer' zat gewoon gezellig tussen ons in (dit deed hij echt heel leuk). Hij keek waar we mee bezig waren en stelde vragen over de tekeningen die wij op de computer aan het maken waren ( in het programma paint). De kinderen hadden helemaal niet in de gaten wanneer ze wel of niet echt op de radio kwamen.
gelukkig hadden we dinsdagmiddag nog even geoefend met 'praten in een microfoon'."

Al met al was het een bijzondere start van deze feestelijke dag voor juf Alinde.
"Dat ik van verschillende ouders chocolade, bloemen en hele hartelijke
kaartjes kreeg, was voor mij een heel mooie verrassing!"

's Middags volgde de bijzondere diploma-uitreiking op de pabo. Je zult maar je diploma ontvangen uit handen van de minister! Daar was ook de krant aanwezig om juf Alinde te interviewen. Helaas werd er een verkeerde foto bij het artikel geplaatst. Kleine troost: op onze website staat de enige echte juf Alinde!

Klik HIER voor meer foto's van het interview.

Terug naar Reportages 2001 - 2002. Terug naar Reportages 2001 - 2002.