Schoolkamp Groep 8 - 2001

 

Woensdagmiddag: de vossenjacht

Op kamp hebben wij het spel vossenjacht gedaan.
Dan moet je mensen ( leraren ) vinden op een camping.
Als je dacht dat iemand een vos was moest je zeggen:
" bent u een vos " en als hij/zij dan zei: " ja, net ontsnapt"
dan kreeg je een letter en wie als eerste de zin wist had
gewonnen. Ik mocht als eerste van start. Meteen zagen
we een ( dikke) bakker zitten. Het was juf Ria.


We gingen rennen. En na 15 minuten hadden we al 8 mensen.
Toen gingen we terug naar het beginpunt.
Opeens zie ik een man met lang zwart haar boven aan de glijbaan.
He! Het is meester Enrico. Als we die hebben gehad komen
we het groepje tegen van Ivar tegen. Ivar zegt: Je moet daar twee keer aanbellen, dan krijg je twee letters. Dus wij bellen daar aan komt daar
een woedende man aangerend: Dus wij zetten het op een
lopen. Het meisje dat bij mij in het groepje zat roept nog: ben u een vos?
Maar we hadden helaas niet meer gewonnen.

Koen

Woensdagavond.

Het eerste avondspel was het dierengeluidenspel.
Ons groepje moest als tweede de kikker zoeken.
Toen kwamen we langs de aap, die was heel gemeen want hij hoorde dat we de kikker zochten dus ging hij doodleuk de kikker na lopen doen.
En er was ook een flitser bij en als hij met een zaklamp op je scheen streepte hij een dier weg en moest je dat dier opnieuw gaan zoeken en de aap ging dus ook doodleuk 3 keer de flitser na doen.

Bij het tweede spel moest je dukaten van de ene verlichte plek naar de andere verlichte plek brengen, maar als bij dit spel een flitser je te pakken kreeg moest je jou dukaat inleveren en weer opnieuw een dukaat halen en proberen naar de andere verlichte plek te komen. En dit vond ik persoonlijk een van de twee leukste spelletjes.

Daniëlle

 

Donderdagochtend.De donderdagochtend: We hebben veel leuke spelletjes gedaan.
Omdat het regende was dat binnen. Als eerste hadden we een leuke aerobicles. Na afloop was iedereen erg moe, maar we waren weer in conditie. Als tweede was er een leuk spel met een bal. Je moest bukken en de bal zo snel mogelijk onder je door naar degene die achter je stond doorgeven, dat was leuk. Soms viel de bal uit je handen dan moest je weer vooraan beginnen. Het derde spel was ook leuk. We moesten gaan staan, onze armen omhoog doen en de naam zeggen.

Ook was er een spelletje dat je een nummer kreeg, en dan deden we een spelletje dat iemand eerst zijn eigen nummer noemde en dan het volgende nummer noemde enz. bijv. 8.8-8.4-6.6-3.
Het vierde spel was een plaatsenrebus. Op de grond lagen rebussen waar een plaatsnaam uit kwam. Er was bijv. een haag en een den DEN HAAG. Dat was ook leuk. Het hoogste getal aan plaatsnamen was 28 dat is best knap want het was erg moeilijk.
Daarna hebben we verder gespeeld met de hutten die we hebben gemaakt.

Jaleesa


Donderdagmiddag.

We kwamen terug uit het bos want we moesten middageten. Toen we met het middageten klaar waren gingen we het spel piratenoutfit spelen. Er waren verschillende spelletjes om te doen bijv. sponsgooien en enterhaken.
Bij het spel sponsgooien moest je eerst nat maken en daarna over het net heen gooien als je hem had gevangen moest je hem in de emmer uitknijpen en terug brengen, als je hem niet had gevangen mocht je hem niet uitknijpen.

En met het spel enterhaken moest je een waterballon op een dekbedovertrek leggen en over een paal naar de andere partij gooien. Als die partij hem had gevangen kreeg die partij 1 punt. Toen we met het piratenoutfitspel klaar waren moesten we gaan douchen want we zaten helemaal onder de modder!!

Ece

 


Donderdagavond.

 

Er is een bonte avond, de deelnemers zijn aan het verkleden en de zaal zit vol.
Het begint met een goochelshow en daarna nog wat muziekoptredens.
Het einde is ook erg leuk want sommige meesters en juffen deden een optreden.
Toen alles is afgelopen gingen we naar het bos.

 

Iedereen moest rond het vuur zitten, meester Jan vertelde wat we gingen doen.
We moesten een lint volgen en je kwam langs heksen en griezels. (meesters en juffen)
Dat was erg leuk en eng, toen iedereen was geweest gingen we weer terug.
We gingen naar bed om 1:30 en er werd streng bewaakt omdat niemand wilde slapen.

Wiard

Vrijdag.

Op de 3e dag (de laatste dag) moest iedereen uit slaapzaal 4 wakker gemaakt worden. In die slaapzaal lagen: Elize, Danielle, Danielle, Nanette, Melanie, Amy, Esmeralda, Vera, Anne en ik. Om 11.00u gingen we in een grote rij naar het zwembad, op een camping vlak bij het kamphuis. Het zwembad was in de vorm van een grote poes, op de hele camping had alles te maken met poezen, er reden auto's rond met als nummerbord 'katje 13'.


De glijbaan was de staart van de poes en de rest het lijf. Het was een klein maar leuk zwembad. Er lag een soort huisje van rubber in het water, dat was een groot succes bij iedereen!! Iedereen kreeg om de beurt patat met een fricadel, een kroket of een kaasoufle, en daarna een ijsje. We hebben van 11.00u tot 14.00u gezwommen, en daarna gingen we naar een speeltuin naast het zwembad die speeltuin was ook erg leuk. Daarna gingen we weer naar het kamphuis en daar stonden de auto's al klaar om naar huis te gaan.

Roelie
p.s. het kamp was echt tof!!

 

Grap


 

Ook dit jaar was er weer een grap die de meesters en juffrouwen verzonnen om de kinderen van groep 8 in het ootje te nemen. Elk jaar wordt er iets geks verzonnen. Vorig jaar had het te maken met levensgevaarlijke honden in het bos, dit jaar was er een heus besmettingsgevaar wegens het plotseling opleven van MKZ in de buurt van het kamphuis.

Alleen……… slechts de keuken leverde gevaar op vanwege het virus. Dit betekende: beschermende kleding tijdens het koken, het afwassen enz. Mondkapjes op, handschoenen aan. De kinderen trapten er allemaal in dankzij het overtuigende bewijs dat meester Jan liet zien: een krantenartikel. Pas aan het eind van het kamp werd opgebiecht dat het allemaal niet waar was.

 

Het krantenartikel:

MKZ virus steekt de kop weer op.

Oosterhout - van één van onze verslaggevers.

Na een periode van rust rondom het gevreesde Mond en Klauwzeer virus is afgelopen maandag opnieuw MKZ ontdekt bij twee veeteeltbedrijven in de omgeving van de Brabantse plaats Oosterhout.
Om verspreiding van het MKZ virus tegen te gaan, heeft Minister Brinkhorst van het Ministerie van Landbouw en Visserij besloten alle veeteeltbedrijven in een omtrek van 1 kilometer van Oosterhout te ruimen.
Het gemeentebestuur van Oosterhout heeft alle bedrijven en vakantieverblijven in de omgeving opdracht gegeven maatregelen te nemen om verspreiding van het virus tegen te gaan.


De maatregelen houden in, dat alle bedrijven, vakantieverblijven etc. ontsmettingsvoorzieningen moeten treffen. Men is verplicht matten c.q. teilen met een ontsmettingmiddel bij de ingang van de terreinen of gebouwen te plaatsen, zodat iedereen die een terrein of gebouw betreedt eerst zijn schoenen dient te ontsmetten.
Tevens heeft de gemeente aangekondigd streng te zullen controleren op de naleving van de afgekondigde maatregelen. De bevolking is met klem gevraagd zich te houden aan deze maatregelen, om zodoende verdere verspreiding tegen te gaan.

 

Klik HIER voor een uitgebreid fotoalbum van het Schoolkamp.

Terug naar Reportages 2001 - 2002. Terug naar Reportages 2001 - 2002.