Sportdag groep 4, 5 en 6

 

Van de zonnige kant bekeken!


W
oensdag 26 september was een TOP-dag. Leerlingen van groep 4, 5 en 6 van de Johan Friso School zetten hun beste beentje voor op het sportcomplex Hercules aan de Noordendijk in Dordrecht. En ik mocht daar bij zijn. Het zicht op de velden was in het begin goed. Alle naar schatting 250 kinderen zochten ieder hun weg en rond de klok van 09.00 uur kon het eerste sportonderdeel beginnen. Naast de teamsporten slagbal en voetbal, werd er door de kinderen ook een persoonlijke (TOP)-prestatie neergezet. Op de 60 meter sprint werden Olympische Tijden neergezet van rond de 10 seconden.

 

Helaas heb ik niet alles kunnen zien door de laaghangende bewolking (ook wel mist genoemd). Tijdens de 100 meter sprint was het nog een hele klus om de afstand tussen "start & finish" te overzien. Ook hier weer Goede Tijden, ditmaal rond de 20 seconden. Grote Bal Werpen is een sport op zich. De echte krachtpatsers hadden hier duidelijk wat voorsprong. Afstanden van rond de 7 meter zijn dan geen uitzondering. Het onderdeel springen (HOOG & VER) brak opnieuw alle records. Veel kinderen bleken in staat om de meester en de juf van kop tot teen te overspringen (één meter tachtig en verder).

 

 

 

Gelukkig vond het echte springen plaats in een zandbak, want een enkele keer ging het mis en werd de 1 meter 50 maar net gehaald. Tegen het eind van de ochtend is het me toch nog gelukt om de mist te verdrijven, zodat ik rond de klok van half één de prijsuitreiking kon meemaken. En zoals te verwachten viel, had ieder kind op geheel eigen wijze een bijzondere prestatie neergezet.

 

 

 

De jury had daar veel bewondering voor en alle kinderen werden dan ook in het zonnetje gezet. De frisbees vlogen me om de oren. Wie weet een nieuw spelonderdeel voor de volgende sportdag. Een bijzondere prestatie, die zeker niet onopgemerkt is gebleven, is de geweldige inzet van hulpouders en leerkrachten. Zonder jullie zouden de kinderen niet in staat geweest zijn zo uit te blinken op de diverse sportonderdelen. Namens de kinderen heel erg bedankt.

Was getekend,
Het zonnetje in huis.

 

 

 


Klik HIER voor fotoreportage Sportdag.

Terug naar Reportages 2001 - 2002. Terug naar Reportages 2001 - 2002.