"School visjes"

een tipje van de sluier…

Goed nieuws!
Het schoolplein bij locatie 821 krijgt een kunstwerk. Kunstenaar Albert Kramer is uitgenodigd om het schoolplein gezelliger te maken en wij mochten foto's maken en hem interviewen tijdens het creëren van het kunstwerk. Hij maakt het kunstwerk niet alleen, alle kinderen van de Johan Frisoschool mochten hem een handje helpen! Kijk naar het verslag.

Hoe gaat het kunstwerk er uit zien?
"Het worden drie grote vissen die representatief zijn voor de onder-, midden- en bovenbouw. Ze zijn verschillend van grootte. De vissen zwemmen in een school om samen een groot, gevaarlijk dier te lijken ("samen zijn we sterk") waarbij het karakter van het individu (het kind) bewaard blijft. In eerste instantie wilde ik iets schilderen maar ik wilde de vormgeving zoveel mogelijk in de hand houden en ook veel inbreng van de kinderen hebben, zodoende kwam ik op deze vorm."

Welke opleiding heb je gedaan?
"Ik heb de kunstacademie in Rotterdam gedaan, maar eigenlijk leer je het meest in de praktijk. Ik werk graag met dierfiguren."

Hoe ben je aan deze opdracht gekomen?
"Voor gebouwen geldt van overheidswege een opdrachtregeling. De school gaf aan dat zij een kunstwerk wilde hebben en het Centrum Beeldende Kunst zoekt daar dan kunstenaars bij die bij het project passen. Ik werd uitgenodigd, heb een schetsontwerp gemaakt en uiteindelijk werd ik gekozen."

Wanneer wordt het kunstwerk officieel onthuld?
"In juni"


N
atuurlijk gaan we niet verklappen hoe het precies gaat worden, maar we mogen wel een tipje van de sluier oplichten. We maakten foto's van de kinderen die hun 'visjes' mochten versieren. Deze visjes worden later op de drie grote vissen geplakt.

Bekijk de foto's, door HIER te klikken.

Wil je meer weten over kunstenaar Albert Kramer? Klik HIER voor een bezoekje aan de website van Albert Kramer.

Terug naar Reportages 2001 - 2002. Terug naar Reportages 2001 - 2002.