"Zomaar een vrijdagmiddag"

 

Vrijdagmiddag is steevast crea-middag op de Johan Friso. Voor het webteam bepaald geen straf om met een digitale camera in de hand door de school te lopen en foto's te maken van de werkzaamheden. Er heerst een gezellige drukte in de klassen. Juf Anne-Marie heeft de kinderen opdracht gegeven om een kwartet te maken. Elk kind maakt een onderdeel van het kwartet.

Juf Sandy heeft de opdracht gegeven om iets over je hobby te maken. Er wordt druk heen en weer gelopen met stukjes stof, papier, scharen en lijm. Juf Marga leert de kinderen maskers maken. De kinderen moeten op de tafel liggen met een rietje in de mond en een stukje plastic op hun hoofd waarna een mal gemaakt wordt van het gezicht. Wat een mal gezicht! Verder maken een paar kinderen hamburgers. Met twee man tegelijk wordt het gehakt gekneed.

 

 

 

 

Meester Enrico is aan het kleien met de kinderen. Juf Helene heeft de opdrachtgegeven om nieuwe speeltoestellen te ontwerpen voor het schoolplein. Meester Dick-Jan is aan het gutsen en laat de kinderen daar een afdruk van maken met verf. Bij juf Fransje worden doosjes met lucifers en stukjes stof versierd. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van opdrachten die wij tijdens onze tocht tegenkwamen.

Kijk HIER verder naar de foto's van "zomaar een vrijdagmiddag".

 

 

 

Terug naar Reportages 2001 - 2002. Terug naar Reportages 2001 - 2002.