Indianenfeest.

Tegen negenen kwamen ze met alle krijgskleuren op het schoolplein op rennen, de kleuters van de groepen 1 en 2, helemaal klaar voor het jaarlijkse zomerfeest. De moeders die meegekomen waren, keken nog eens angstig naar boven of het wel droog zou blijven maar kennelijk waren de weergoden hen deze morgen goed gezind.


De stoeltjes van de kinderen stonden buiten klaar en de juffen en meesters zorgden voor een toneelstukje waarin op subtiele wijze werd duidelijk gemaakt dat met elkaar iets delen meer vreugde geeft in het leven dan alles voor jezelf houden. De kleuters luisterden met open mond. Hier en daar vond een kleuter het te lang duren en begon vervaarlijk met zijn meegebrachte tomahawk te zwaaien. Het mocht de pret niet drukken. Na de voorstelling was er koffie voor de mama's en papa's en gingen de kinderen naar hun klaslokaal; het was tijd voor de spelletjes!


Onder toeziend oog van leerlingen van groep 8 kon iedereen in kleine groepjes meedoen aan alle spelletjes. Na een drukke ochtend was het tijd om uit te rusten en werden er pannenkoeken geserveerd in de klaslokalen. Tevreden en met volle magen gingen de indiaantjes weer naar huis.

 

Klik HIER voor een uitgebreide fotoreportage.

 

Terug naar Reportages 2001 - 2002. Terug naar Reportages 2001 - 2002.