Bibberend

van de kou of van de spanning, stonden de kinderen langs de kant van de weg. Ze wachtten op de komst van Sinterklaas. Op locatie 821 hadden de muziekpieten de kinderen gelukkig al een beetje opgewarmd.
Natuurlijk ging er ook dit jaar weer van alles mis. Soms lijken de Wegwijspieten meer op Wegkwijtpieten! Arme Sinterklaas, het valt ook niet mee om met zulk personeel zoveel kinderen te moeten bezoeken!
En dan is er elk jaar weer de vraag: zal alles wel goed gaan met het paard? Gelukkig viel alles mee en konden de kinderen van de Johan Frisoschool Sinterklaas ook dit jaar weer uitbundig toezingen.
Dat het spannend was, natuurlijk! Op heel wat kindergezichtjes was de spanning te zien.


Ook voor de Goedheiligman zelf was het een drukke dag. Toen we even een momentje met hem konden spreken, bleek dat hij de Johan Frisoschool toch wel tot zijn “grote klussen” rekent.
“Ik slaap de nacht voordat ik naar de Johan Frisoschool toe ga nooit zo lekker”, vertelde de Sint aan onze verslaggeefster. “Daar moet ik zoveel namen goed weten, dat betekent extra oefenen!”
Deze keer waren er weer klassen bij gekomen en moest Sinterklaas extra vroeg opstaan om nog eens alle namen van de kinderen en niet te vergeten van de meesters en juffen te oefenen.
Toen hij uiteindelijk geen enkel foutje meer maakte (de Namenpiet was echt heel streng!) was er nog maar weinig tijd over om de laatste dingen in orde te maken.

 

Ik ben een beetje bang dat mijn kleding niet helemaal in orde is”, vertelde Sint aan onze verslaggeefster. “Stel je voor dat ik mijn mijter scheef op mijn hoofd heb staan, of dat ik twee verschillende schoenen aan heb ……”
Sinterklaas was er duidelijk niet gerust op. Samen met een paar meesters en juffen werd alles gecontroleerd. En ook de Pieten dachten dat alles in orde was. Toch wilde Sinterklaas liever niet op de foto. “Je weet maar nooit”, zei hij. “Al die mooi aangeklede kinderen en dan zou ik …… nee hoor, maak maar foto’s van al die stralende kindersnoetjes!”

Kijken jullie mee? Klik HIER voor de foto's.

 

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.