Johan Friso maakt indruk!

Op een zonnige zaterdag in april doet iedereen wat-ie wil……

Zo waren er 380 kinderen die zich hadden opgegeven om op 12 april mee te doen aan de atletiekvierkamp van Hercules in Dordrecht. Dit betekent rennen, springen, gooien en stoten. Alle kinderen hebben het erg naar hun zin gehad. Iedereen ging dan ook met een welverdiend diploma naar huis. En nu maar trainen en oefenen om zo volgende jaar de tijden en afstanden verder aan te scherpen.

Van de Johan Friso School deden 46 kinderen mee. Afkomstig uit groep 3 tot en met 8. Veel kinderen bleven onder de 10 seconden met hun sprint, anderen wisten in de lengterichting over een vader heen te springen en tot slot waren er ook kinderen die verder gooiden dan het gebouw van Hercules hoog is. Prachtige resultaten dus!
De beste drie kregen telkens een prijs. Een gouden, een zilveren of een bronzen medaille. De JFS heeft 34 medailles gewonnen. En dat is best bijzonder! Sommige kinderen liepen na afloop zelfs met 4 medailles om. Heel goed Kevin en Dayle! De zusjes van der Pluijm kwamen ieder met 3 medailles thuis en dat zijn er samen dus 6. Nikita, Elise en Coen mochten 2 keer op het podium klimmen en weer 13 andere JFS-kinderen liepen na afloop trots met een glimmende herinnering om hun nek. Kortom er viel genoeg te juichen en te vieren.

 

Tot slot was er ook nog een prijs voor de beste school van Dordrecht. En je raad het al…… de Johan Friso School (190 punten) ging met de grootste beker naar huis! De Griffioen had 177 punten en de Noordhove 133. Benieuwd wat het volgend jaar zal worden. Slechts 2 van de 46 kinderen zullen er dan niet bij zijn. Zij zitten nu in groep 8. Kevin en Patrica reuze bedankt en ga zo door.

 

 

Peter Gerritsen,
Sportcommissie JFS.

Klik HIER voor een fotoverslag.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.