EHBO-examen

In de week vóór de voorjaarsvakantie hing op verschillende deuren op locatie

821 een mededeling:

Natuurlijk heel belangrijk, daar werd echt wel rekening mee gehouden. Toch werd er hier en daar een beetje gemopperd. Sommige meesters en juffen misten nu hun welverdiende beker
koffie of thee ……
Gelukkig werd daar een oplossing voor bedacht. Op de deur van de personeelskamer stond:


De meesters en juffen slopen dus naar binnen voor hun koffie of thee, bang om geluid te maken dat storend zou zijn voor de kinderen die examen deden. Want ook al heb je een heleboel EHBO-lessen gehad, examen doen is veel en veel moeilijker. Opeens moet je zelf beslissen hoe je een “gewonde” moet behandelen. Nog lastiger is het wanneer er beademd moet worden. In het EHBO-boekje heb je natuurlijk alles gelezen, maar daar zit je dan opeens op je knieën voor zo’n pop …… stoer doen en grapjes maken helpen niet. Dat kan immers ook niet als er op straat iemand hulp nodig heeft.
Zo’n examen is echt een heel serieus gebeuren. Het mag dan ook bijzonder heten, dat we bij de groep van juf Dalina een paar foto’s mochten maken.
Kijk er maar eens naar, je zult zien dat hier echt geen grapjes gemaakt worden!

EHBO’er Hennie had haar koffertje met LOTUS-materiaal meegenomen. LOTUS-medewerkers zijn mensen die heel goed de rol van slachtoffer kunnen spelen tijdens EHBO-cursussen. Hennie vertelde wat voor materiaal ze gebruikt om allerlei “vreselijke verwondingen” te maken. Dat was heel interessant! Maar het leukste was natuurlijk, dat een aantal kinderen zo’n nepverwonding kreeg. Eén van onze school-EHBO’ers, juf Sandy, werd er bij gehaald. Zij wist even niet wat ze zag! Het zou een hele klus zijn om al die verwondingen te behandelen!

Klik HIER voor een fotoverslagje.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.