Kaarsjes brandend in de nacht

Donderdagavond 19 december, half 7 ’s avonds, locatie 821. Bij de deur van het speellokaal kunnen de ouders die hun kinderen al vroeg moeten brengen vanwege de kerstmusical maar moeilijk afscheid nemen. Geleund tegen de deurpost kijken ze naar hun kroost dat zomaar verandert in een schriftgeleerde, wijze, of misschien wel in koning Herodes.

Boven in de mediatheek test juf Dalina de Powerpointpresentatie die de kinderen van groep 8 zelf gemaakt hebben als achtergrond voor hun musical. Meester Jan klimt nog snel richting plafond om een ster op te hangen.In de gang bij de klas van juf Petra en juf Helene wordt een jongetje in herderskostuum gehesen. De spanning staat op zijn gezicht te lezen. Juf Anita is druk bezig met het aansteken van ontelbare kaarsjes. Even verderop in de klas van juf Tijmine staan er zóveel kaarsjes met hun licht de donkere avond te verlichten, dat iedereen die de klas binnenkomt vanzelf héél stil wordt.

Bij juf Tineke klinkt muziek uit de klas, daar wordt nog even gerepeteerd. Aan de overkant is juf Monique op zoek naar de waxinelichtjes. Gelukkig wordt dat probleempje opgelost.Beneden druppelen de laatste kinderen binnen. Sommigen met de handen op de oren; Dennis, Terence en Justin spelen vol overgave kerstliedjes.
Dan wordt het stil op de gangen. De deuren van de lokalen gaan één voor één dicht, de kerstvieringen beginnen.

En waar de kinderen ook zitten, knus in hun eigen lokaal of met parallelgroepen in het speellokaal of in de mediatheek, overal wordt vol overgave gezongen, gemusiceerd, toneelgespeeld en geluisterd naar dat verhaal dat al zó oud is, maar ons nog altijd iets nieuws kan vertellen: het verhaal van de geboorte van Jezus.

 

Klik HIER voor een fotoreportage.

 

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.