Kerstviering met alle kleuters in de kandelaarkerk

Dinsdag 17 december. Rond kwart over 7 loopt de zaal van de Kandelaarkerk langzaam vol. De kinderen hebben ’s morgens tijdens de generale repetitie al geoefend met al hun juffen en weten waar ze moeten zijn en wat ze moeten doen. Vooraan staan bankjes voor de kinderen, achteraan mogen de ouders plaatsnemen. Juf Marjoleine opent de kerstviering en vraagt vriendelijk of alle mobiele telefoons uitstaan. Dan mogen de kinderen nog even uitgebreid naar alle papa’s en mama’s zwaaien en begint het écht. Verschillende kinderen hebben in de klas een versje ingestudeerd en mogen het om de beurt op het podium komen opzeggen. Vooral de papa’s en mama’s zitten daarbij te glimmen. Juf Fien vertelt het kerstverhaal en de kinderen zitten met open mond te luisteren. Hier en daar gaan de oogleden al een beetje hangen omdat het al ver na kinderbedtijd is. Na het verhaal van juf Fien wordt er weer gezongen en wordt ook het kerstverhaal nagespeeld.
Zo kan ik het niet,” zegt een jongetje als hij op het podium zijn versje moet zingen. De muziek gaat te snel en hij kan het voor zijn gevoel niet bijhouden. Marcel Molenhuis, de man van Juf Jos, past het tempo op de piano aan zodat het jongetje zijn versje wél kan zingen. Nu gaat het gelukkig goed.
Voor Jesper uit de klas van Juf Sandra is het inmiddels allemaal teveel geworden. Hij is op het bankje in slaap gevallen…..

Nadat het kerstverhaal is nagespeeld, is het tijd om weer naar huis te gaan. Alle kleuters krijgen een cadeautje mee en mogen de volgende ochtend een uurtje uitslapen. Er is duidelijk hard gewerkt aan de kerstviering en het is een compliment waard aan alle kinderen en niet te vergeten alle juffen!

Klik HIER om de fotoreportage te bekijken.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.