“Niet alleen, maar samen…”

De leerlingen uit groep 8 van meester Jan en meester Micha zetten met elkaar hun schouders eronder. Ze werken als groep aan een project, waarvan de opbrengst voor een groot deel naar de straatkinderen in Brazilië gaat.

“Niet alleen, maar samen…”, staat boven dit stukje. Dit geldt voor de kinderen uit de klas die bij dit project intensief samen moeten werken om het geheel tot een goed einde te brengen. Maar het geldt even goed voor de kinderen in Brazilië die door deze actie misschien een klein beetje het gevoel krijgen: “Niet alleen, maar samen…!”
Meer weten over het werk? Kijk bij: http://jocum.org.br/bhcentro/nl/index.htm

De kerststerrenactie!


Wij, de leerlingen uit groep 8a, hebben een kerststerrenactie gedaan, omdat we niet veel geld inzamelen bij de zending.
Deze actie hebben we met z'n allen verzonnen en het is een leuke actie .
Als eerste moesten we vragen aan de kweker hoe duur de planten waren en dat was € 1.90 per plant. Wij verkopen ze voor € 2,50 dus € 0.60 winst voor Brazilië.
We gingen elke dag de klassen rond van locatie 196 en 821 of ze nog planten wilden kopen. We zijn allemaal in groepjes verdeeld. Ik zit zelf bij het groepje van Melanie, Britt, Claire, en Mariearena Het is heel erg goed gelopen want we hebben nu al € 640,-. Als we de planten hebben op 3 december en 18 december gaan we ze uitdelen in alle klassen. Dat is wel een werk maar dat maakt niet zo veel uit, want het is een leuke actie.

Hallo, wij waren niet zo goed in zending ophalen. Toen hadden we een actie bedacht om kerststerren te gaan verkopen. Ik zit in het groepje bij Britt, Samantha, Mariearena en Clair. We hebben al veel geld opgehaald. De opbrengst ervan gaan naar de straatkinderen in Brazilië. Voor medicijnen, schoolspullen enz.


Van Melanie

Het was erg leuk.


Vooral met de kleutertjes, die waren erg schattig.
We hebben ook een powerpointpresentatie laten zien.
We hebben het ook aan de andere groepen 8 laten zien.
De kinderen waren erg enthousiast over de actie.
We hebben ook veel kerststerren verkocht en ook veel geld opgehaald.
Er zijn ook kinderen naar het andere gebouw gegaan.
Daar is ook veel geld opgehaald.

Thomas

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.