Johan Friso overvallen door piraten

Woensdag 2 oktober 2002 is de Johan-Friso overvallen door piraten.
De kinderen van de groepen 5 en 6 kregen ‘s morgens om half 9 eventjes de schrik van hun leven, toen niet hun vertrouwde juffen, maar twee woeste piraten de deur van Het Palet opengooiden!!!
Met ruige taal en bepaald niet zachtzinnig werd het stel in de rij gezet en naar binnen gebracht. Maar daar wachtte hen een geweldige verrassing: de beide gymzalen waren voor de gelegenheid veranderd in een groot piratenschip, waarop en waaromheen allerlei zeespelletjes gespeeld konden worden!

In het kraaiennest klimmen, een duik nemen in het “koude sop”, schatgooien, dek zwabberen en geblinddoekt langs de railing lopen, zijn enkele voorbeelden van de onderdelen, die de kinderen als toekomstig zeerover moesten uitvoeren.Sommigen ging dat heel goed af. Zo was er een matroosje dat binnen enkele minuten tot in de nok van het Palet geklommen was (“Is er al land in zicht, Dylan?”) en wist een ander zo’n geweldige duik te nemen, alsof zij haar leven lang al voor dolfijn studeerde! (“Dat heb je vast vaker gedaan, Shaiera?”).

De hele ochtend is er trouwens geen enkele juf of meester gesignaleerd, zowel in Het Palet, als op school…..Zouden de piraten hen gekielhaald hebben…???

Maarrrrrr …toch zijn piraten niet altijd die onbehouwen woestelingen, waarvoor je bang moet zijn….
Terwijl in het Palet het ruwe piratenwerk plaatsvond, gebeurde er op locatie 196 en 821 iets heel anders.

Een groot aantal piraten, allemaal afkomstig van het Leesschip met de naam: “Groep 8” waren de klassen binnengedrongen waar kinderen van groep 1 tot en met 3 verbleven.

De kinderen moesten luisteren naar spannende piratenverhalen. Dit allemaal in het kader van de kinderboekenweek met als thema: “ Ay, ay, Kapitein” (http://www.kinderboekenweek.nl/index2.html)

Dat het voor de piraten niet meeviel, moet wel even vermeld worden. De mondige kleuters maakten opmerkingen als: “Jij bent helemaal geen piraat!”, “Waar is jouw ooglapje?” Waarom heb je een gat in je broek? Echte piraten hebben helemaal geen gat in hun broek!” “Waar is jouw schat?” “Waar is je papagaai? Oh, is hij dood? Net zei je nog dat hij op het schip was…..”

Moe maar voldaan keerden de piraten terug naar hun schip “Groep 8”. Ze zouden vanavond maar vroeg hun kooi in gaan! De kinderen van groep 1 tot en met 3 gingen met rode wangen naar huis. Op één vraag moesten ze het antwoord schuldig blijven: waar waren de juffen en meesters nu toch gebleven?

 

Klik HIER voor een Worddocument met 8 piratenkleurplaten.

Klik HIER voor een fotoreportage van de Piraten.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.