Met de vlam in de pijp…………

Op de Johan Friso school moet je voorzichtig zijn met het uitspreken van je dromen, want voor je het weet worden ze werkelijkheid!
Dat merkte juf José, die al heel lang droomde van een ritje in een vrachtwagen, toen zij dinsdagmorgen met luid getoeter uit een vergadering met meester Bert van de Loosdrecht werd gehaald. Stomverbaasd keek ze uit een raam naar beneden en zag daar een grote vrachtwagen klaarstaan om haar mee te nemen voor een rijles! Een ideetje van juf Yvette (samen met de man van juf José) om haar te bedanken voor alles wat juf José dit jaar heeft gedaan.
Onder luid gejuich van alle kinderen, die natuurlijk buiten stonden te kijken, harde muziek en gelach van de andere juffen en meesters, mocht juf José plaatsnemen achter het stuur van de vrachtwagen. Na een korte uitleg van de stoere vrachtwagenchauffeur en flink getoeter, reed juf José als een echte vrachtwagenchauffeur weg, om na een klein uurtje weer stralend terug te komen. Het begin van een nieuwe carrière van juf José??

En hoe heeft juf José dit avontuur zelf ervaren?

Het was een fantastische ervaring! Na luid getoeter ben ik samen met Arnold himself door Stadspolders en Dubbeldam gereden. Vooral bochten en stoepen, palen en een aantal bejaarden hebben het enigszins moeten ontgelden; verder was het een prima rit. Ik ben om: ik word vrachtwagenchauffeur!!!
Of zal ik toch maar lekker blijven werken op de Frisoschool? Ja hoor, laat de kinderen en de ouders maar komen, ik kan er weer helemaal tegenaan!”

Wie goed luistert, kan misschien juf José wel eens horen neuriën …… “Met de vlam in de pijp” …… en iedereen op de Johan Friso weet dan dat dromen soms werkelijkheid worden.

Klik HIER voor een fotoreportage.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.