Schaaktoernooi voor scholen
(en hoe we dat wonnen!!)

Op 19 februari werd het schaaktoernooi voor scholen gehouden. Dit keer was het de beurt aan onze school om het toernooi te organiseren. Er deden veel scholen mee: de Vrije School, de Bavinckschool, School Vest, OBS Dubbeldam, de Albatros, de Driehoek, Pius X en natuurlijk onze eigen school. “Schaakmeesters” Peter Gerritsen en Jan Post hebben gelukkig al heel wat ervaring op dit gebied, alles verliep perfect!

Op 2 vrijdagmiddagen voorafgaand aan het toernooi werd er geoefend door de kinderen van de 10 (!!!) teams van onze school. En in sommige klassen begonnen de lessen wel eens wat later omdat er nog een “potje” uitgespeeld moest worden. Het schijnt zelfs dat juf Anky een videoband heeft laten zien waarop van alles over schaken werd uitgelegd…….
Kortom, er was veel aan gedaan om onze school een goed resultaat te laten behalen. Spannend blijft het natuurlijk altijd, zo’n toernooi. Dat was goed te merken, woensdagmiddag de 19e. Nerveuze kinderen renden heen en weer, bang om te laat te komen voor hun partij. Ouders waren er gelukkig genoeg, want er was wel wat ondersteuning nodig.

Als Peter met de scheepsbel had laten weten dat een partij kon starten, daalde er een diepe rust over de Johan Friso-school ……… concentratie ……… ssssttttttttt!!!!!!
De “lopers” hielden goed in de gaten dat alles volgens de regels verliep. Er werd wel eens een poging tot omkoping gedaan, maar zo’n poging mislukte altijd. En zo hoort het natuurlijk ook! Alle uitslagen werden door Jan en Peter vastgelegd, zodat aan het eind van het toernooi meteen de winnaar bekend was.

Tot onze grote verrassing won de Johan Friso-school dit keer de wisselbeker!


 

Zullen we volgend jaar maar weer het schaaktoernooi organiseren?

 

 

 

Klik HIER voor een fotoverslag.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.