Schaken - voorronde finale Zuid-Holland

Onze school deed op zaterdag 8 maart 2003 met twee teams mee aan de voorrondes van het kampioenschap van Zuid-Holland. Na een ingewikkelde loting, waar Harry Potter zelfs nog iets van zou kunnen leren, kwamen beide teams in dezelfde poule terecht. De beide andere Dordtse teams (Vrije School en Bavinckschool) zaten respectievelijk in poule 2 en 3. Van iedere poule zouden de beste twee teams doorgaan naar de finale van zaterdag 15 maart 2003.

In de eerste wedstrijd (JFS 1 tegen JFS 2) was Tom de enige van zijn team, die een punt wist te halen. Michelle was het beste meisje en won de 5e ronde. Ivo heeft als enige al zijn partijen gewonnen. Arthur was beste verliezer door het meeste van zijn tijd te gebruiken. Rogier en Koen hebben beide een keer remise gespeeld, respectievelijk "pat" en "eeuwig schaak". Tim wist de 3e ronde winnend af te sluiten. Jim tenslotte verloor in de 2e ronde al rap zijn dame.

Nadat alle partijen waren gespeeld, bleek Johan Friso 1 tweede te zijn geworden. Zij mogen op 15 maart dus opnieuw aan de bak. Johan Friso 2 werd helaas laatste. De beide andere Dordtse scholen hebben zich niet bij de beste zes teams gespeeld.

Klik HIER voor een fotoverslag.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.