Op de lange latten!

Er is op de website veel te lezen over allerlei sporten, maar over skiën was er nog niets te lezen. Dat gaat nu veranderen!!!!!!
Denise vertelt wat voor avonturen een aantal kinderen van onze school beleefde op de lange latten.

 

De Merwelanden, januari 2003

Ik moest schoolskiën bij de skibaan in de Merwelanden en het was heel leuk. Het was op een zaterdag in januari. We kwamen daar ’s ochtends en rond vier à vijf uur was het afgelopen. Het was heel leuk en we moesten twee keer skiën.
We waren met z’n vijven: Sanco, Rens, Bo, Barbara en ik, Denise. We bleven wel op de prijsuitreiking wachten met het gevoel van “we hebben toch niet gewonnen”. Maar uiteindelijk werden we derde en we mochten meedoen met de Nederlandse Kampioenschappen Scholieren 2003 op 15 maart in Bergschenhoek. Het was een leuke verrassing!
We kregen een beker en die mochten we allemaal een dag houden. Ook kregen we een muts. Daarna hebben we de beker met z’n allen in de prijzenkast gezet.”

 

 

Bergschenhoek 15-03-2003

Eindelijk was het zover. We mochten gaan skiën en we waren weer compleet.We moesten er om tien uur zijn en om half vijf à vijf uur was de prijsuitreiking. We deden het allemaal weer heel goed maar er waren er meer die het goed konden…….
Er waren daar vier skibanen en op baan drie was de wedstrijd. Op baan vier en drie mocht je inskiën tot de slalom werd neergezet. Toen mocht je nog een keer de slalom oefenen en dan begon de wedstrijd.
Het was heel duidelijk wanneer je mocht gaan klaarstaan bij de lift en dan zeiden ze wanneer je naar boven mocht. En boven telden ze af en dat vond ik heel handig.
Nu kreeg je als aandenken een keycord.
Het is heel leuk om te schoolskiën, dus doe volgend jaar gewoon gezellig mee!!!”

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.