Sport en spel …… dat wil de middenbouw wel

Het was weer eens spannend wat het weer betreft. Vorig jaar stonden we in de plenzende regen. Hoe zou het dit jaar gaan? Regen en onweer hadden ze ook voor deze dag opgegeven, maar dan voor wat later in de middag. Gelukkig hebben we de hele ochtend van een stralend zonnetje kunnen genieten.

Dit jaar was de opzet voor de groepen 3,4 en 5 anders dan de voorgaande jaren.
Het verspringen en de sprint stonden als 2 vertrouwde onderdelen op het programma, maar alle andere onderdelen waren nieuw. Zo konden de kinderen dit jaar ringwerpen, was er een waterrace en een skippyballenrace. Sommige spelletjes werkten behoorlijk op de lachspieren …… probeer maar eens een spijker in een fles te krijgen!
Het aardappelpoepen was bij de kinderen favoriet. Met een aardappel tussen de benen moesten de kinderen zo snel mogelijk huppen naar de overkant en daar de aardappel in een emmer ‘uitpoepen’.


 

 

Het spijkerpoepen was best lastig. De kinderen kregen een touwtje om hun middel, waaraan een spijker hing. Het was de kunst om zo stil mogelijk door de benen te zakken, zodat de spijker in een flesje kwam. Na veel concentratie en blijven proberen is het toch bijna iedereen gelukt.
Het verspringen ging dit jaar ontzettend goed. Nick uit groep 5 sprong bijna 3,5 meter, daar was iedereen wel van onder de indruk. Toch lag de nadruk niet zozeer op het presteren. Plezier hebben met elkaar is ook belangrijk. Dat dat aardig lukte, hebben veel ouders kunnen zien. We kijken met plezier terug op onze sport- en speldag!

 

 

 

Klik HIER voor een fotoreportage.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.