Schoolverlaters sporten tegen leerkrachten

De Johan Friso heeft inmiddels een rijke sporttraditie opgebouwd: door de grote inzet van de ouders van de sportcommissie is het voor de kinderen mogelijk om aan allerlei sportactiviteiten mee te doen. En daar wordt massaal gehoor aan gegeven. Dat is niet alleen een compliment naar de sportouders toe, maar ook bij de Dordtse scholen staan we inmiddels goed bekend en …… sporten is gewoon hartstikke leuk en gezond!!
Vrijwel altijd sporten kinderen tegen kinderen, maar op woensdagmiddag 18 juni organiseerden de sportouders een wel héél bijzondere sportactiviteit: de kinderen van de groepen 8, die natuurlijk van school af gaan, kregen één keer de kans om het tegen de leerkrachten op te nemen! De klas van juf Dalina leverde een compleet team, de klas van meester Dick Jan (aangevuld met 3 kinderen van meester Jan / Micha) vormde ook een team en …….. er was een leerkrachtenteam van zo’n 13 meesters en juffen.


Op elk onderdeel sportten de kinderen een keer tegen de leerkrachten én tegen het andere team. De teamcaptains zetten hun mensen tactisch in en op onderdelen waar succes werd verwacht kon de “Joker” worden ingezet.
Hoofdscheidsrechter André Attasio en co-assistent Hans Leijs leidden deze middag en riepen de deelnemers op voor de kruiwagenrace! Een spectaculair onderdeel waarbij een parcours moest worden afgelegd, gedraaid moest worden om pilonnen en gewisseld moest worden van loper en “kruiwagen-zitter”. Kortom een spannende “tijdrit”.
Hierna volgde de estafette: alle teams liepen tegelijk van doel tot doel, waarbij telkens het stokje aan de volgende loper moest worden doorgegeven ……. en dat bleek nogal lastig te zijn, met name voor sommige leerkrachten …. en vooral voor juf Anja! Die maakte het zo bont, dat ze het stokje liet vallen en daarna Kevin Waas volledig van z’n sokken liep! Meester Paul had nog “koude spieren” (onbegrijpelijk, het was immers prachtig weer!) en moest halverwege zijn sprint het veld verlaten wegens een blessure aan zijn dijbeen. We hebben afgesproken daar geen dingen over te zeggen als: je wordt ook al een dagje ouder en zo ……

Jullie begrijpen, de estafette was aan de leerkrachten niet goed besteed.
Nu kon er gevoetbald gaan worden ………. Hier waren de leerkrachten wel een beetje bang voor, moet ik eerlijk zeggen, met zoveel goede voetballers in de groepen 8. De eerste partij, tussen wit en de leerkrachten eindigde in 1-1 ……. dus, penalty’s schieten! En eerlijk is eerlijk, wit had een fantastische keeper (Stefan) die het voor elkaar kreeg om álle 5 penalty’s te stoppen ……. kortom, wit won!
Hierna speelden de groepen 8 tegen elkaar en in de laatste wedstrijd moesten de leerkrachten het opnemen tegen rood. Rood was ervan overtuigd dat ze de leerkrachten de baas kon en had hun joker ingezet …….. maar het viel tegen. De verdediging van rood bleek niet bestand tegen de prachtige combinaties van meester Micha en meester Enrico. Tot twee keer toe scoorden ze en rood kwam niet verder dan 1 tegendoelpunt, oftewel ….. de leerkrachten wonnen!
Het touwtrekken moeten we eigenlijk maar niet serieus nemen. Alle kinderen van het witte team moesten het opnemen tegen 5 leerkrachten, maar al snel schoten aan weerszijden allemaal mensen te hulp om mee te trekken, zelfs met andere teams ….. het was een fantastisch spektakel maar of het allemaal eerlijk was ………….


Voor het laatste onderdeel gebruikten we een soort “rups” waar je doorheen kon kruipen, maar die dan ook meteen ging draaien …… dat was echt lastig. Per team moesten er 5 mensen zo snel mogelijk doorheen kruipen, maar dat werden al snel de meest gekke buitelingen! Het leverde hier en daar wat builen en schaafplekken op, maar het was wel heel leuk om te zien.
Helemaal op het eind zou de uitslag bekend gemaakt worden, maar Wesley was met een aantal andere kinderen de rups ingegaan en was klem komen te zitten. We moesten hem de nodige aandacht geven en daardoor is er geen officiële bekendmaking van de uitslag geweest.
Op school hebben de kinderen later gehoord dat rood gewonnen heeft met 15 punten! Maar dat is niet het belangrijkste, want het was gewoon een hartstikke leuke middag waarin we gezellig met elkaar iets anders hebben gedaan dan leren. De kinderen die volgend jaar in groep 8 zitten, moeten zich maar alvast gaan voorbereiden, want naar alle waarschijnlijkheid zullen we volgend jaar weer zo’n middag organiseren! En dan gaan ook de leerkrachten wat meer trainen, want ik heb gehoord dat ze nu bijna allemaal spierpijn hebben ……

 

Meester Enrico

Klik HIER voor een fotoreportage.

Terug naar Reportages 2002 - 2003. Terug naar Reportages 2002 - 2003.