Je beste beentje voorzetten

Dat moeten veel kinderen hebben gedacht, toen ze zaterdag 17 april mee hebben gedaan aan de atletiekvierkamp van Hercules in Dordrecht. Dit betekent rennen, springen, gooien en stoten. Alle kinderen hebben het reuze naar hun zin gehad. Met het zonnetje in de rug wist ieder kind een prima prestatie neer te zetten. Iedereen ging dan ook met een welverdiend diploma naar huis. En nu maar trainen en oefenen voor volgend jaar, zodat de tijden en afstanden nog verder aangescherpt kunnen worden.

Van de Johan Friso School hebben 49 kinderen meegedaan. Dat zijn er 6 meer dan vorig jaar. Op zich al een record. Alleen de Griffioen had meer deelnemers. Daarvan deden maar liefst 85 kinderen mee. Voor de drie beste scholen waren ook nog bekers beschikbaar. Met 190 punten pakten wij de 2e plek. Je zult begrijpen, dat de Griffioen met zoveel talent (en 242 punten) de grootste beker mee naar school mocht nemen.


De kinderen van de Johan Friso School wisten 37 medailles te winnen: 13x goud, 11x zilver en 13x brons. Ook dit is beter (3 medailles meer) dan vorig jaar. Van alle kinderen hebben Milet Hoornaar (groep 4 juf Lies) en Nick Slingerland (groep 6 juf Tineke) het heel goed gedaan. Ze wonnen allebei 3 gouden medailles. Sacco de Voogd van der Straaten (groep 7 juf Judith) heeft het met 2 gouden medailles ook prima gedaan. Marc van Rooy en Dominique van der Pluijm (beiden groep 5 juf Rianne) wisten ieder 1 gouden medaille te winnen. En dit zijn allemaal kinderen die al op atletiek zitten.

Van de kinderen die niet op atletiek zitten, wil ik nog even vermelden dat Philipp Schulze (groep 4 juf Mandy) met balwerpen 21 meter en 50 centimeter heeft gegooid. Goed voor een gouden plak. Ook Jasmijn Visser (groep 5 juf Fransje) had met 13 meter en 10 centimeter een gouden worp. Mike Echtermeijer (groep 5 juf Angelique) kreeg voor zijn sprong van bijna 3 meter (2.95 cm) ook een gouden medaille omgehangen. Er waren ook nog 2 pechvogels (beiden uit groep 4 juf Joyce). Leanne Vaes wilde zo graag heel hard sprinten, dat ze tijdens haar start ten val kwam. Helaas kon ze de race niet afmaken. Ook Louise Koevoet had een beetje pech. Ze sprong heel ver, maar viel toen achterover op haar billen. Toch nog een sprong van 2 meter en 53 centimeter.

Tot slot, wisten jullie dat Giovanni Nijbroek (groep 8 juf Monique/Ciska) met 4 meter het verst kan springen van onze school? En dat Rowena van Nimwegen (groep 8 juf Mathilda) met 10 minuten en 12 seconden het snelste meisje van de JFS is? Dan weten jullie het nu. Alle kinderen bedankt voor jullie geweldige inzet. Zonder jullie was het toernooi nooit zo'n succes geworden en had ik niet zo'n prachtig verhaal kunnen schrijven.

Peter Gerritsen,
Sportcommissie JFS.

Met dank aan Debby Oudman voor een aantal foto’s

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.