Dank u wel, hulpouders van dit schooljaar!

Donderdagochtend 24 juni om kwart voor 11 was het een drukte van jewelste op de Johan Frisoschool. En niet alleen van de kinderen, maar ook van de ouders die zich het hele jaar in hadden gezet voor de kinderen. Dat er zoveel ouders waren, vond ik heel bijzonder.

Maar zoveel vaders en moeders (opa`s en oma`s) bij elkaar kunnen ook heel veel geluid produceren. Totdat onze directeur Bert van de Loosdrecht een verhaal voor ging lezen; toen werd iedereen muisstil.
Het was een heel mooie metafoor over een tuin (met de allermooiste plantjes en bloemetjes van de hele wereld), die we goed moeten verzorgen en begeleiden zodat alles uit kan groeien tot een sterke, gezonde, volwassen tuin.

De kinderen kwamen ons in drievoud bedanken. Groep 1/2 van juf Ria en juf Jacqueline had met alle letters van "bedankt" een gedichtje gemaakt. Groep 5 van juf Marjolijn en juf Fransje las een leuk verhaal voor met een grappig einde. En de groepen 3 van juf Lia/juf Ilonka en van juf Eleonora zongen een heel mooi lied.

 

Dit lied is niet alleen voor de aanwezigen gezongen, maar voor alle papa`s en mama`s, opa`s en oma`s en alle anderen die zich op welke wijze dan ook voor de kinderen hebben ingezet. Alle ouders hebben van de kinderen vanuit hun hart, een hartje met een kroon mee naar huis gekregen.

Na een heerlijk kopje koffie met iets lekkers gehad te hebben, ging iedereen met een voldaan en trots gevoel weer naar huis. Met in het achterhoofd: volgend jaar wordt het nog leuker.

Chantel van Eijsden (de mama van Manolito Brand), hartelijk bedankt voor je spontane aanbod deze reportage, compleet met foto’s, te verzorgen!

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.