Bliksemactie


Vraag een willekeurig kind waarmee hij of zij graag speelt in de pauze en het antwoord zal negen van de tien keer te maken hebben met een bal. En of dat nu een voetbal, een tennisbal, een foambal of een beachbal is …… zolang hij maar rolt!

Nu heeft dat rollen ook een nadeel. Aan het eind van een pauze ligt menige bal op het dak, in de sloot of tussen de geiten. Daar knapt zo’n bal niet echt van op. Na verloop van tijd lijkt het wel of het speelgoed verdwenen is als sneeuw voor de zon.

In de laatste schoolweek bedachten enkele ouderraadsleden daarom een plan. Er was nog wat geld over en als dat nu eens gebruikt zou kunnen worden voor ……
Er werd bliksemsnel tot actie overgegaan. Meester van de Loosdrecht en de bouwcoördinatoren vonden het een prima idee en de ouderraad kon aan de slag. Eerst moest er goed nagedacht worden. Een kind uit groep 1 speelt nu eenmaal met ander speelgoed dan een kind uit groep 5. En een achtste groeper heeft weer heel andere wensen …… Het schijnt dat er tot in Italië toe gepuzzeld is!

Na de zomervakantie werd er een enorme bestelling gedaan en moesten 2 auto’s 4 keer rijden om al het speelgoed voor 34 groepen op te halen. Het huis van 1 van de ouderraadsleden veranderde in een pakhuis. Overal lag speelgoed: 60 beachbalballetjes, 56 klittenbandballetjes, 9 basketballen, 32 beachbalspellen, 30 diabolo´s, 19 foamballen, 102 foamtennisballen, 22 foamvoetballen, 42 klittenbandspellen, 29 sets kunststofrackets, 26 plastic ballen, 66 springelastieken, 75 springtouwen, 23 grote springtouwen, 72 tennisballen, 41 vangspellen…….
Alles werd netjes in bakken gedaan. En in de tweede schoolweek, toen alles compleet was, kon op een dinsdagavond alles als verrassing in de klassen worden neergezet.

En wie nu een willekeurig kind vraagt waarmee hij of zij graag speelt in de pauze, zal misschien niet zo snel een antwoord krijgen. Er is nu zó veel om mee te spelen!

Klik HIER voor enkele foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.