Alvast een beetje circus

Veel kinderen uit de groepen 1/2 van juf Atie/juf Adri en juf Sandra/ juf Froukje kwamen heel enthousiast thuis met verhalen over het circus. Ouders begrepen hier natuurlijk niets van, want het zomerfeest met het thema “Circus” was toch pas over een aantal weken?

Toch waren de kinderen uit deze 2 groepen heel serieus bezig met de voorbereidingen voor een circusvoorstelling. Wat was het geval? Beide groepen hebben het geluk dat zij een eerstejaars stagiaire van de Pabo in hun groep hebben. De stagiaires juf Mette en meester Michiel hadden van hun opleiding de opdracht gekregen om een week lang over een thema te gaan werken. U raadt het al. Dit werd natuurlijk het thema: “Circus” Dit was natuurlijk een schot in de roos, want zoiets slaat wel aan. Vooral als die lessen worden gegeven door 2 enthousiaste leerkrachten in spé.

Er werd heel hard gewerkt. Denk hierbij aan kinderen die zelf kleding maakten, zelf acts bedachten, lokalen die omgetoverd werden in heuse circustenten…… In de klassen waren hoeken ingericht met allemaal circusspullen en de verhalen die werden verteld gingen natuurlijk over…..?.....juist ja, het circus.

Uiteindelijk werd er na een week hard werken een voorstelling gegeven voor alle groepen 1/2 van locatie 821. Van tevoren waren de toeschouwers en circusartiesten best zenuwachtig. Maar de voorstelling was in 1 woord geweldig en van de spanning was niets meer te merken.

In welk circus zie je tegenwoordig nog acrobaten die op elkaar klimmen en clowns die het rare idee hebben om ballonnen op te gaan vegen? Ook ontbraken de leeuwen en olifanten niet. Met een heel goed gevoel gingen alle kinderen weer terug naar hun groep. En juf Mette en meester Michiel? Zij liepen met een heel trots gevoel door de gang van de school.

Meester Jan en meester Michiel

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.