Spiegeltje, spiegeltje …… in de klas!


Als kinderen uit school komen, wordt er meestal besproken wat er die dag gedaan is. Het ene kind is spraakzaam en vertelt veel, het andere kind vindt het moeilijker om te vertellen. Wie deze weken aan een kind uit groep 4 vraagt wat er op school gedaan is, kan wel héél vreemde antwoorden krijgen……..

• We moesten heel snel een klap aan elkaar doorgeven en dat is best wel moeilijk.
• Vorige keer hebben we levende machines gemaakt en deze keer was het de gekke-bekken-parade.
• We moesten ook nog een gek zinnetje zeggen, dat was lachen!
• We moesten net doen of er een strak elastiek om ons heen zat en daar moesten we uit zien te komen. Moeilijk hoor want hij zat heel strak, maar het is ons allemaal gelukt.

Dramatische gebeurtenissen in de groepen 4 ….. en dat allemaal onder leiding van meester Anne van de “Berckepoort”. De kinderen doen dingen die ze van hun juffen nóóóít zouden leren.
Wat te denken van pianospelen met je billen, in groepjes machines maken en gekke gezichten trekken die je dan ook nog mag laten zien aan elkaar!
De kinderen leren hoe ze elkaar spiegelend na kunnen doen en hoe ze moeten ontsnappen uit een rubber mal.

In 4 lessen van een uur wordt op speelse wijze aandacht gegeven aan “drama”. Een succes! Favoriet is wel de “gekke-bekken-parade”. Doe maar alsof je gezicht vastzit in een laag onzichtbaar rubber …… daar krijg je toch meteen de slappe lach van?!

Elkaar spiegelend nadoen moet in stilte gebeuren, want, merkt één van de kinderen op, “een spiegel kan niet praten dus kun je niets terugzeggen.”
De juffen konden het niet laten …… ze hebben het fototoestel gepakt!

Met dank aan juf Mandy, juf Joyce, de stagiaire van juf Joyce, juf Lies en juf Jos.

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.