Van klein tot groot

In groep 0/1 van juf Els en juf Karina was dinsdag 6 april iets wonderlijks aan de hand. Kinderen zaten achterste voren op hun stoelen, lagen op de grond en waren ook nog eens bezig om met elkaar een luchtballon op te pompen.

Al toneelspelend gingen de kinderen in deze groep onder leiding van meneer Anne op reis. Meneer Anne geeft dramalessen op diverse scholen en nu was de groep van juf Els en juf Karina aan de beurt. In deze groep zou hij 3 keer een les komen geven. Het thema van de eerste les was het ervaren van klein en groot en dat hebben we geweten!

Piep, piep …...daar kwamen heel kleine kuikentjes uit een ei. Meneer Anne deed het voor en daarna kwamen de kinderen. Er kwamen steeds meer kuikentjes bij. Kuikentjes moeten natuurlijk eten. Wat eten kuikentjes? Meneer Anne leerde ons een heerlijke dikke worm eten. Mmmmmmmm…… wat was dat lekker. Als klein dier is de wereld om je heen best groot en dat is schrikken. Al liggend op de grond zagen we boven het grote rode kleed de kleine hoofden van de andere kinderen uit de groep. Ja het is waar, vanaf de grond lijkt alles heel groot.

Weet je wat ook heel klein is? De wereld vanuit een luchtballon. We mochten eerst een kleine bal vangen en dat was een makkie. Samen met meneer Anne hebben we daarna die kleine bal opgeblazen tot een luchtballon. Deze werd groter en groter. Onder de ballon kwam een mand en natuurlijk mochten we er allemaal in zitten. Ineens gingen we omhoog. We vlogen steeds hoger en hoger. Alles beneden ons werd steeds kleiner en kleiner. Van zo’n ervaring werden we erg moe en natuurlijk vielen we allemaal in slaap.
Als meneer Anne weer komt, zullen we wakker worden “In het land van opwinden en stil staan.” Iedereen is nu vast benieuwd naar de foto’s die horen bij dit verhaal.

Juf Els


Klik HIER voor een paar foto´s.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.