Schapenkoppenblikjes voor bewoners “Dubbelmonde”

Tijdens de tentoonstelling van het project “Rondje Dordt” gingen de oliebollen en appelmarijnen als warme broodjes over de toonbank, maar bleef de verkoop van de blikjes schapenkopkoekjes wat achter. Er bleven 32 blikjes over. De ouderraad bedacht een oplossing.

Op maandagmiddag 19 april jl. vertrok groep 1/2 van juf Gerda naar bejaardentehuis “Dubbelmonde”. De kleuters namen hun eigen stoeltjes mee naar “de oma’s”, zoals juf Gerda had uitgelegd. Samen met de oma’s gingen ze een les “bewegen in de kring” meemaken en een paar liedjes aan hen laten zien.

Helaas bleek de beweegjuffrouw niet aanwezig te zijn, maar juf Gerda had goed geoefend met de kinderen en zij konden heel wat aan de oma’s laten zien. Nina en Daan mochten beginnen. Zij waren de bolletjes die in de lente uit de grond komen. De andere kinderen zongen het liedje uit volle borst mee. Er waren zelfs kinderen die een solootje weggaven. De oma’s smulden ervan.

Na heel wat liedjes te hebben gezongen, kregen ze een glaasje appelsap of jus d’orange. Daarna deelden de kleuters de blikjes koekjes uit. De oma’s waren er heel blij mee. De tijd was nog niet om en één oma wist nog wel een liedje met de bijbehorende bewegingen. Zij zette in en de anderen deden mee. Een 2e liedje zat er niet in, maar de kinderen wisten er nog wel een paar.

Het was een hele belevenis daar in “Dubbelmonde”. Voor de oma’s, de kinderen, juf Gerda en de moeders die mee waren gekomen.


Bedankt lieve kleuters en juf Gerda!

De ouderraad.

 

 

Klik HIER voor een paar foto´s.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.