Je zult maar in groep 8 zitten …….

Zo tegen het eind van het schooljaar is er heel wat te doen in de groepen 8. De musical wordt geoefend, decors en attributen worden verzameld of zelf gemaakt, de fietsen worden gekeurd, het praktisch verkeersexamen wordt gedaan, sportieve prestaties worden verwacht op de sportdag en diverse toernooien …….. tijd voor verveling is er eigenlijk niet.

We maken even een rondje.
Groep 8 van meester Dick-Jan is op speurtocht rond de Wolwevershaven geweest.

De Wolwevershaven, wat is dat? Tamara, Sylvia en Cerise weten het antwoord.

“Het was een haven waar vroeger nogal veel producten werden afgeleverd.
Wij zijn er dinsdag 18 mei geweest. We hebben veel opdrachten gedaan, die nogal leerzaam waren, Zoals over ‘in de Speykermandt‘, een oud huis waar we een opdracht mee gedaan hebben.”

Wat vinden de jongens er van? Florian en Jason vertellen.

“We vonden het eigenlijk wel saaaaaai maar de huizen waren best wel mooi. We hadden voordat we er naartoe gingen dia’s gezien. Daar zag je al hoe de huizen eruit zagen. We zaten met z’n zessen in een groepje. Dat was wel leuk.
We hadden ook nog een boekje met vragen en plaatjes gehad. Sommigen van ons schreven het antwoord helemaal niet op. We hebben ook dingen gezien die ons nog nooit zijn opgevallen. We mochten ook van de meester wat drinken meenemen. Daarna gingen we naar huis.”

Daan maakte een gedicht over de Wolwevershaven.

Het is mooi, maar saai.
Het is klein, maar oud.
Leuke boten, stomme boten.
Grote boten, kleine boten.
Grote huizen, kleine huizen.
Ouderwetse huizen, luxe huizen.
Lelijke huizen, mooie huizen.
Mooie gevels, lelijke gevels.
Grote bomen, kleine bomen.
Hoge bruggen, lage bruggen.

En ook Vincent B en Ben maakten een gedicht.

De tocht door de Wolwevershaven was cool.
Als eerste klaar zijn, dat was ons doel.
Als tweede kwamen we aan.
Blij en voldaan.
Bij het water hebben we op een bankje gezeten.
En daar lekkere snoepjes gegeten.
Eigenlijk mocht dat niet.
Maar we dachten: niemand die het ziet.
Ik heb nog één zin om hier aan vast te knopen.
Het is afgelopen.

Dan eens even kijken wie ons wat kan vertellen over het verkeersexamen. We lopen even bij juf Monique binnen. Zij vertelt: “Afgelopen dinsdag, 25 mei, was het weer zover. Het praktische verkeersexamen. Bijna alle kinderen uit de groepen 8 in Nederland doen hieraan mee.
Zo'n twee weken geleden werden de fietsen gekeurd, want je mag natuurlijk niet rijden in het verkeer op een fiets die van rottigheid uit elkaar valt. Dan ben je een gevaar op de weg. Er waren een paar fietsen die hier en daar nog een reflector op de wielen moesten krijgen. Bij de tweede keuring was te zien dat alle fietsen goedgekeurd waren. Allemaal voorzien van een 'OK' sticker, fietsten de groep achters netjes door de wijken Dubbeldam en Stadspolders.
Vandaag kregen alle voetgangers bij een zebrapad voorrang en werd er een hand uitgestoken wanneer de bocht genomen werd....... Voor sommige kinderen een hele uitdaging .......
Of de kids geslaagd zijn, horen ze binnenkort. Spannend!!!!”

Het mag duidelijk zijn, er gebeurt heel wat in de groepen 8. Daar worden de kinderen soms wel een beetje moe van ……. kijk maar eens naar de foto’s!

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.