Info-avond groep 8

Je moet er toch niet aan denken als ouder dat jouw kind volgend jaar om deze tijd met een rugzak loopt die ongeveer een derde is van zijn of haar lichaamsgewicht, dat je kind door weer en wind helemaal naar die andere school gaat, bedolven wordt onder zo’n 500 andere leerlingen, buitengesloten wordt bij de verkleedruimte van het gymlokaal omdat ouderejaars leerlingen zich niet willen verkleden in het bijzijn van brugpiepers.

Het is misschien een schrale troost, maar waarschijnlijk is de enige die last heeft van deze startproblemen, de ouder. Het kind zelf komt moe, maar zeer opgetogen vol enthousiaste verhalen thuis en vertelt schaterlachend hoe het met rugzak en al achterover is gevallen vanwege het gewicht.

 

Denk er maar vast aan hoe jouw kind volgend jaar rond deze tijd…..!
Want de wetenschap dat jouw kind op een school zit die bij hem of haar past, of die het beste bij jouw levensovertuiging past is een hele geruststelling en verzacht het bovenstaande “leed” beslist!

Als aanloopje naar wat komen gaat, werd op 7 januari een informatieavond gehouden voor ouders van kinderen uit groep 8.

 

 

Tijdens deze avond is uitgelegd hoe het middelbaar onderwijs in elkaar steekt. Niks meer MAVO of LTS, maar termen als VMBO, kader- en of beroepsgerichte leerwegen passeerden de revue. Als speciale gast was Jasper Watertor aanwezig. Hij is werkzaam op het Insula-college als gymleraar en is tevens lid van het brugklasunitteam.
Juf Dalina en meester Dick-Jan vertelden de ouders wat er in het laatste halfjaar van groep 8 nog allemaal te gebeuren staat.

Hopelijk een beetje wijzer zijn de ouders de deur uit gegaan. Op naar het volgende oriëntatiemoment. De onderwijsmarkt, de open dagen, het gesprek met de leerkracht …… er is nog genoeg te doen! Allemaal opdat ouders en hun kinderen in staat zullen zijn een goede keuze te maken.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.