Jarig maar ook tijd voor afscheid

Eindelijk was het zover, op 9 juni kon groep 4d de verjaardag van de juffen Helene en Petra vieren. Maar omdat deze groep 4 volgend jaar verdeeld wordt over de andere groepen maakten we er ook een afscheidsfeest van.

Enkele weken daarvoor zijn we al gaan nadenken wat we allemaal konden doen om er een speciale dag van te maken. De juffen wilden de verjaardag in de speeltuin gaan vieren en de klasse-ouders konden dit idee erg waarderen en naar later zal blijken vonden de kinderen dit ook een geweldig idee. Nu de juffen hun bijdrage hadden geleverd moesten de kinderen aan de slag.

De kinderen moesten veel doen want we hadden niet alleen juf Petra en juf Helene in de klas maar we hadden ook juf Chantal. Dus we moesten 3 afscheidscadeaus maken en 2 verjaardagscadeaus kopen. Dit betekende veel werk voor de kinderen. De kinderen hadden 3 kleine tekeningen gemaakt. De tekeningen moesten wel te maken hebben met bloemen want ze werden op bloempotten geplakt. Tijdens het plakken van de potten was er 1 pot gevallen waardoor de kinderen nog een keer moesten gaan tekenen. Als dit allemaal maar goed gaat komen want de tijd begon wel te dringen.

Op woensdag 9 juni kwamen we in de versierde klas (met dank aan juf Mandy en de kinderen) maar er was nog geen juf te bekennen. Na eerst een klassefoto gemaakt te hebben, werden de juffen opgehaald. We hebben natuurlijk eerst heel veel gezongen (de juffen mochten zelf zeggen welk verjaardagslied zij wilden horen) dus zongen de kinderen uit volle borst lang zullen ze leven maar ook verjaardagliedjes uit andere landen.

De kinderen konden allemaal de juffen feliciteren en een plantje geven voor de versierde bloempotten. Ook kregen ze nog een leesboek, een puzzel, boekenbonnen, kaarsen en tekeningen. Na een snoepje van de juf gehad te hebben, konden we vertrekken naar de speeltuin.

Bij de speeltuin aangekomen konden de kinderen direct lekker gaan spelen want tijd voor eten en drinken hadden ze niet. Maar we hadden nog een verrassing voor de juffen want we hadden een verjaardags-/afscheidslied ingestudeerd. Dus allemaal een plekje zoeken en de juffen op de stoelen plaats nemen en luisteren maar. Wij zagen toch wel wat brokjes in de kelen van de juffen en er werd toch heel voorzichtig met de vingers bij de ogen gewreven dus het was een geslaagd idee geweest.

Hier volgt de tekst van het lied, het is gezongen op de melodie van Heyah Mama van K3 maar het was nu geen lied meer van k3 maar van groep 4d!!!!!!!!!

He joh...

Zing maar met ons mee, joh
het liedje van groep 4 D, joh
He he he he he he he he 2 x

Juf Petra en juf Heleen
vieren vandaag zo samen hun verjaardag
zij zijn echt heel aardig

Ze hebben ons veel geleerd
wij worden later allemaal professor
dan geven we zelf les, hoor

Maar eerst afscheid
We raken onze klas kwijt
Eerst afscheid
We konden het goed vinden
met vrienden en vriendinnen

He joh ……

Dag Axel en Evelien
July, Giovanni, Rüçhan en dag Arjan
Mandy, Moos en Stefan

Dag Tessa en Annika
Thomas, Jeroen en Robin, Bas en Romy
Tot kijk hoor Shawn en Amy

We nemen afscheid
we raken onze klas kwijt
Eerst afscheid
We konden het goed vinden
met vrienden en vriendinnen

He joh ……

- - - - - - - - dansje - - - - - - - -

We nemen afscheid
we raken juf Chantal kwijt
Eerst afscheid
Ze hielp ons veel met leren
En gaat nu weer studeren

He joh ……


N
a het bedanken van de kinderen en het eten en drinken gingen de kinderen weer snel de speeltuin. Tegen 12 uur nog 1 keer het lied zingen en dan heel moe maar naar huis. Op de foto’s is te zien dat de kinderen erg hebben genoten van deze gezellige ochtend.

Juffen bedankt voor de super leuke ochtend!!!!!!!!!

Klassenouders groep 4d

 

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.