Kaartenactie

Het was een volle boel, woensdag 18 februari om kwart over 12 in de stafkamer op locatie 821. Juf Goosens was er, juf Judith, juf Fien, juf Helene, Nellie Leeuwesteijn van de ouderraad, en ook nog een paar kinderen.

Geraldine uit de klas van juf Linda en juf Petra als afgevaardigde van de groepen 1/2, Jasmijn uit de klas van juf Eleonora namens de groepen 3/4/5 en Dennis uit de klas van juf Dalina namens de groepen 6/7/8 mochten samen met de juffen en Nellie Leeuwesteijn tekeningen uitkiezen voor de kaartenactie van de groepen 1 t/m 4.

Rondom het thema “feest” hebben alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 tekeningen gemaakt. Uit elke groep zijn de 3 mooiste tekeningen gekozen. En uit die tekeningen moesten nu dus nog eens de 8 állermooiste tekeningen gekozen worden. Een belangrijke taak, want van de 8 uitgekozen tekeningen zullen ansichtkaarten gemaakt worden, die door de kinderen van de groepen 1 t/m 4 verkocht zullen worden in de week van 5 april. De school wil hiermee in de eerste plaats een goed doel steunen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de school.

Aan de muur in de stafkamer waren alle tekeningen opgehangen. Dát was een kleurrijk geheel! “Konden die prachtige tekeningen hier maar altijd hangen”, verzuchtte juf Helene.

De jury keek naar compositie, kleurgebruik, vlakverdeling en techniek. Iedereen hing 8x zijn of haar naamkaartje naast de “mooiste tekening”. Soms ging dat snel, maar soms was het lastig en moest er overlegd worden. Uiteindelijk hingen alle naamkaartjes naast de tekeningen.

En dit zijn de “winnaars”!

Thomas Bok uit groep 1/2 van juf Sandra en juf Froukje.
Rick Polderman uit groep 1/2 van juf Ria en juf Jacqueline.
Tom Schot uit groep 1/2 van juf Elsa en juf Ute.
Casper Westra uit groep 1/2 van juf Fien en juf Janny.
Tom Schilperoord uit groep 3 van juf Wilma en juf Mieke.
Donna van den Herik uit groep 3 van juf Eleonora.
Maarten Hulst uit groep 4 van juf Mandy.
Eline Hendrikse uit groep 4 van juf Petra en juf Helene
.

Alle tekeningen, inclusief de 8 winnende ontwerpen, komen een poosje in ieder gebouw te hangen. Op een plek waar iedereen ze goed kan zien, in de gang. Dát is wel een beetje pech voor juf Helene, want de muur in de stafkamer is nu weer een gewone, saaie muur geworden.
Misschien zijn er wel kinderen die daar iets aan willen doen?

Met dank aan juf Fien en juf Helene

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.