Kabouterdrukte op de Frisoschool

Hebben jullie ze ook gezien? Ze liepen overal met hun puntige rode mutsjes en waren niet te missen. Afgelopen weken zag je ze overal lopen op de schoolpleinen van onze school. Kleine kaboutervrouwtjes en –mannetjes, druk bezig en op zoek naar bordjes met een kabouter erop.

Bij de bordjes zaten ook weer grote kaboutervrouwtjes die de kleine kabouters hielpen. Zodra het een beetje lente wordt zien we ze ieder jaar weer op onze schoolpleinen verschijnen. Het lijkt wel of het er ieder jaar weer meer worden.

Dit jaar begonnen de kabouters op locatie 196 en daar hadden de kabouters het soms best koud. Maar ja, kabouters gaan door weer en wind en die trekken zich niets aan van het weer. Alle kabouters waren hard aan het werk. Je zag kabouters met vergrootglazen bloemen onderzoeken, kabouters die met krijt heel enge dieren tekenden, kabouters die zonnepitjes zochten, kabouters die moesten raden wat zou blijven drijven in het water. Wat deden ze eigenlijk niet? Ik heb zelfs een paar bekende kabouters van televisie gezien. Ja echt, want ik hoorde de “Kabouter Plopdans” en zag allemaal kabouters dansen.

Gelukkig gingen die kabouters ook even uitrusten en ze kregen dan drinken. Wist je trouwens dat kabouters chips eten? Terwijl de kabouters naar een verhaal luisterden, zag je ze lekker chips eten. Kabouters moeten tenslotte ook eten.

De kabouters op het schoolplein van locatie 821 hadden geluk zeg. Terwijl ze druk bezig waren, begon daar vaak de zon te schijnen. Wat een mooi gezicht om al die hardwerkende kabouters met blijde gezichten op zo’n mooie dag aan het werk te zien.

Laten we hopen dat die kleine en grote kabouters volgend schooljaar weer op de schoolpleinen komen. Volgens de juffen van de groepen 1 en 2 is die kans heel groot als er weer voldoende grote kaboutervrouwtjes komen helpen. Na het zien van de fotoreportage zijn er volgend jaar misschien wel meer grote dan kleine kabouters op de pleinen te vinden. Dat zou toch een mooi gezicht zijn!

Lees maar eens wat een “grote kaboutervrouw” (Esther van Wijngaarden, moeder van Olaf uit groep 0/1 van juf Gerda) vertelt over haar belevenissen.

“Op dinsdagmorgen 11 mei mochten de kinderen uit groep 0/1 van juf Gerda het Kabouterpad rondom de school gaan onderzoeken. Ze hadden er allemaal erg veel zin in en nadat de mama’s ook op school waren gekomen, zijn we begonnen.

Op het kabouterpad waren heel veel verschillende opdrachten te vinden, die door de kinderen moesten worden uitgevoerd. Hoewel het zonnetje niet echt lekker wilde schijnen, was het toch erg gezellig met elkaar. Tussen de opdrachten door mochten we ook nog limonade drinken en een zakje chips eten.

De kinderen hebben bloemen onderzocht met een grote loep, met stoepkrijt mooie tekeningen gemaakt, ze moesten raden wat zou blijven drijven in een bak met water, er werd een mooi verhaal verteld, ze moesten raden welke voorwerpen er waren verstopt in een donkere doos en zo waren er nog veel meer opdrachten.

Na deze ochtend hard werken gingen we allemaal (ook de moeders) toch best moe naar huis voor een lekkere boterham!”


Bedankt, kabouterjuffen en Esther van Wijngaarden voor de leuke foto’s!

Meester Jan

 

 

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.