Kerstmis 2003: Kom maar binnen!

Jozef en Maria mogen niet in de herberg komen, maar de stal staat open voor iedereen. Daar waar de levende God is, is er ruimte en gaan alle deuren open, die van gebouwen, maar ook de mensenharten. De deuren van de adventskalender zijn allemaal geopend deze week en woensdag- en donderdagavond gaan de deuren van de school open voor de viering van het Kerstfeest.
Kinderen komen binnen aan de hand van vader of moeder, alleen of samen met hun klasgenootjes. In de klassen staan de kaarsjes te wachten om aangestoken te worden. Kinderen verkleden zich voor een herdersspel of, zoals in de groepen 8, voor hun musical. Er wordt door kinderen muziek gemaakt. De juffen en meesters hebben, net als de kinderen, mooie kleren aan.
Eén voor één gaan de deuren dicht en in de gangen daalt een diepe rust neer: de kerstvieringen beginnen.


 

Als de kinderen opgehaald worden, zijn vooral de kleintjes nog onder de indruk van het feest dat ze gevierd hebben. Op vragen van hun ouders over hoe het was, reageren ze meestal met “Hééél mooi!” Een jongetje verzucht: “dat met die oude lappen was leuk.” Hij heeft vást als mini-herder het Kerstfeest gevierd.
Op vrijdagmorgen mogen de kinderen in een aantal bovenbouwgroepen al met elkaar proosten op het nieuwe jaar. Ze zorgen zelf (met of zonder hulp van hun ouders) voor lekkere hapjes en komen mooi gekleed op school.
Lisanne verwoordt het heel mooi: “We proosten op een goede gezondheid voor iedereen en voor vrede op aarde.”

Klik HIER voor de foto's van de kerstviering.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.