Korfbaltoernooi 20 maart 2004


Terwijl op 20 maart de storm door de straten raast en de regen met bakken uit de lucht valt, gaan rond 10 uur zo’n 30 kinderen van de Johan Frisoschool met hun ouders op weg naar de sporthal van Sporting Delta in Dubbeldam.


De kinderen van Sporting Delta zelf staan op het veld te rillen in hun rokjes en t-shirts, maar binnen in de sporthal is het een gezellige drukte van kinderen uit de groepen 3 en 4 van diverse scholen, die hier hun schoolkorfbaltoernooi gaan afwerken.

De Johan Friso is met 6 teams goed vertegenwoordigd, maar de Griffioen heeft het record teams maken met 13 teams. Soms moeten er dus teams van de Griffioen tegen elkaar spelen.

De grote zaal is verdeeld in vier velden met daartussen een ruimte waar de kinderen strafworpen kunnen nemen. Deze velden zijn van tien uur tot half twee druk bezet met korfballende kinderen en fanatieke coaches. En ook de tribunes aan de zijkant van het veld zijn goed gevuld met aanmoedigende ouders en andere belangstellenden zoals juffen, meesters en leden van de sportcommissie.

Bianca uit de groep van juf Joyce (team 2) is na de eerste wedstrijd teleurgesteld als de wedstrijd met 3-0 wordt verloren. Maar team 1 is dolblij als ze de eerste wedstrijd met 6-0 winnen. Zoë en Beau zitten na de wedstrijd met hun mascotte helemaal na te genieten. De mascotte draagt de kleding van de Johan Frisoschool en heet “Koekjesmonster”
Ook veel plezier is er bij team 3, want zij hebben net met 7- 0 gewonnen. Niemand van deze kinderen zit op korfbal en Jeroen heeft er zelfs 3 in het mandje gegooid.

Ieder team beschikt over 2 leiders of leidsters die soms nog fanatieker zijn dan de kinderen zelf. Team 6 heeft na 2 wedstrijden alles verloren, maar de 2 leidsters blijven enthousiast. Het vangen van een bal is voor sommige kinderen al lastig genoeg, aldus coach Corinne de Haan. Danilo uit groep 3 van juf Wilma en juf Mieke zit ook in dit team. Hij vindt het heel leuk om te spelen, maar volgens hem zijn de andere teams wel héél goed.

De teams spelen allemaal drie wedstrijden van 12 minuten. Soms wordt er gewonnen, soms niet. Tussen de wedstrijden door mag ieder kind 10 strafworpen neme. De leiders van team 4 grijpen iedere gelegenheid aan om tussen de wedstrijden door even te oefenen op strafworpen. Pippa met blonde krulletjes uit groep 3 van juf Ilonka en juf Lia (team 4) heeft al wat korfbalervaring, maar weet niet goed hoe de vereniging heet waar ze speelt. Ze scoort in ieder heel wat strafworpen, dus het zal vast wel een goede club zijn. Maureen uit team 5 speelt bij Deetos en heeft in de eerste wedstrijd 2 keer gescoord

Tegen 14.00 uur zijn de resultaten bekend: team 3 van Jeroen, Fenneke, Elisa en Leonie heeft het goed gedaan. Ze zijn winnaar in hun poule met 17 gescoorde punten en geen enkel punt tegen. De andere 4 teams zijn 3e geworden. Team 6 van Danilo, Calvin, Ilse en Maxime (allemaal uit groep 3) heeft erg hun best gedaan, maar helaas niets gewonnen. Gelukkig kunnen ze nog een jaar oefenen, want in groep 4 mogen ze nog een keer meedoen.
Leonie krijgt bovendien samen met Lieke ook nog een extra prijs, een prachtige bidon, omdat ze de meeste strafworpen hadden gemaakt (Leonie 6 en Lieke 7).

Ieder kind krijgt na afloop een zakje snoepjes en een vaantje, zodat iedereen met een prijs naar huis kan gaan.
De kinderen van de Johan Friso vonden het weer een heel leuk schoolsporttoernooi.

Marjolein Naaktgeboren

Klik HIER voor de fotoreportage.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004