Korfbal is een leuke sport!

Dat moeten ruim 80 kinderen gedacht hebben toen ze zich opgaven voor het schoolkorfbaltoernooi van 12 mei j.l. Opvallend was dat er zich zoveel voetballers van groep 8 hadden aangemeld. Hierdoor kwam het voor dat er meer heren dan dames in het vak stonden. En dat betekende, dat sommige heren als dame moesten spelen. Dit hebben de heren onderling uitstekend opgelost. Alhoewel een enkele heer vertwijfeld aan de coach vroeg: "Moet ik een meisje dekken?!". Gelukkig is het allemaal toch nog goed gekomen. De meiden van groep 7 en 8 hebben vaak nog een extra partijtje moeten spelen, omdat er op het laatste moment toch nog wat uitvallers waren. Immers de Johan Friso School had zich ook nog weten te plaatsen voor de finale van het (dames)schoolvoetbaltoernooi in Hoornaar.

Bij Oranje Wit moesten er soms twee Johan Frisoteams tegen elkaar spelen. Door bij een team de shirts binnenstebuiten te dragen, bleven de "tegenstanders" toch herkenbaar.
Bij de groepen 3 en 4 werd er tijdens de wedstrijden nog tijd ingelast om te doelen op de korf. Hierbij liep de score aanzienlijk op.
Bij de groepen 5 en 6 bleek een duidelijk fysiek verschil. Hierbij kon behendigheid, snelheid en balvaardigheid het helaas niet altijd winnen van 50 cm extra lichaamslengte!
Tussen de wedstrijden door was er geen tijd om je te vervelen. De kinderen konden geschminkt worden, blik gooien, ballen mikken, ballen in een net raden en envelop trekken. Dit alles op een vrolijk versierd veld met oranje vlaggen en ballonnen en ouders die luidkeels aanmoedigden!

Na veel felle duels, waarin de partij tegen school Weizigt de kroon spande, wist de Johan Friso School zich ook hier in de finale te spelen. Zowel een team van groep 7/8 als een team van groep 3/4 wist zich te plaatsen bij de beste korfballers van Dordrecht. Dit betekende dat we 26 mei onszelf opnieuw in de schoolkleuren blauw en wit mochten hijsen. Met veel supporters achter de hand, sommigen hadden zelfs een klapstoel meegenomen, en een vertrouwde stem achter de microfoon - Philine bedankt daarvoor - voelden we ons volledig op ons gemak. Jammer misschien dat we deze morgen een loodzwaar sportdagprogramma achter de rug hadden.

Met de nodige vermoeidheid in de benen begon groep 7/8 aan haar eerste partij tegen de Griffioen. Ondanks het verlies (1-0), nota bene door een afstandschot van een C1 speler van Deetos, werd er niet slecht gespeeld. De tweede partij zou gaan tegen, naar later bleek, één van de finalisten, de Beatrixschool. Een 4-1 verlies, als ik me goed herinner, was ons deel. Door winst op de Meridiaan en een gelijkspel tegen De Driehoek konden we met een derde plaats terugkijken op een enerverende sportmiddag.

Ook de kinderen van groep 3/4 wisten een derde plek te bereiken. Op het veld van Deetos werd de strijd aangebonden met kinderen van de Beatrixschool, de Montesorrischool, de Driehoek, de Griffioen en de Bever.
Beau, Maureen, Lieke, Zoe en Martijn waren om kwart voor twee startklaar om te beginnen en de eerste wedstrijd werd dan ook met 1-0 gewonnen van de Beatrixschool. De wedstrijd tegen de Griffioen wonnen ze ook met 1-0 en daarna was het tegen de Driehoek 1-1. Helaas was er op de Montessorischool een heel goede korfballer aanwezig en die wedstrijd werd met 1-2 verloren.

Om nog kans te maken op de eindoverwinning moest er met grote cijfers gewonnen worden in de laatste wedstrijd. En de kinderen luisterden prima naar de coach. Aangemoedigd door de kinderen uit groep 7/8 schoten ze zichzelf naar een 4-0 overwinning, maar helaas deden de andere teams ook wat ze moesten doen en eindigde dit sterrenteam als derde in de poule. Een succes was er echter wel te vieren, want in het nemen van strafworpen is dit team echt superkampioen. Dit belooft veel voor de toekomst.

Tenslotte: Martijn, Martijn, Beau, Lieke, Zoë, Matthijs, Tom, Reinier, Joris, Christiaan, Sandrine, Seline, Astrid, Diana en Danita jullie hebben het allemaal prima gedaan! Jullie zijn echte kanjers, we hebben het als Johan Friso School nog nooit zover geschopt. Om het maar eens in voetbaltermen te zeggen. Bedankt daarvoor.

Peter Gerritsen, Marjolijn Naaktgeboren en juf Rianne bedankt voor het schrijven van het verhaal!

Peter Gerritsen, Hans Leijs en Marjolijn Naaktgeboren bedankt voor het maken van de foto’s!

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.