Kunstkijken
Presentatieavond BPH 6 januari 2004

Het was een drukte van belang, op de presentatieavond van het BPH. Terecht, want de kinderen hadden enorm hun best gedaan. Van Rembrandt tot Escher, van Monet tot Rietveld …….. er viel heel wat te genieten.
De mediatheek leek wel een museum. Juf Swaan was de kassajuf, Juf José de koffiejuf en Juf Edith de fotojuf. En er waren heel wat suppoosten te vinden: Joey, Patrick, Monica, Joris, ……. alle kinderen van het BPH hielden hun werk goed in de gaten. Waar nodig gaven ze ook uitleg.
En vanzelfsprekend werd dan ook die ene belangrijke vraag gesteld: "Wat is kunst eigenlijk?" De meningen van de kinderen verschilden daar nogal over. “Alles is kunst", en "iets wat gemaakt is en waar goed over is nagedacht" klonk als antwoord op deze vraag.


De kunstwerken van de kinderen stonden in hoeken bij elkaar. Alle hoeken zijn op de foto gezet …. Alleen is de foto van de mooie hoek van Jonne (over Vincent van Gogh) en Calvin (over wolkenkrabbers) niet goed gelukt.
Linda had Rembrandt bestudeerd, Emma Ton Schulten en Victor M.C. Escher. Egyptische kunst heeft geen geheimen meer voor Jeffrey en Bart weet nu álles over Griekse kunst. Robotkunst was het onderwerp dat Tim uitwerkte, terwijl Joey het bij Surrealisme hield.
Een stukje verderop waren heuse kubuswoningen te zien, gemaakt door Rogier. David behandelde het thema “water” en Elisca koos voor “perspectief”.
Patrick tekende portretten van Rubens en Picasso en Jop bestudeerde Rietveld (de Stijl). Tot slot waren er werkstukken te zien die gemaakt waren door Monica (Monet), Joris (Matisse) en Ruben (Gaudí).


Een paar kinderen mochten hun kunstwerken in de nieuwe tentoonstellingskast in de hal beneden neerzetten. Rembrandt staat er genoeglijk tussen de kubuswoningen en de wolkenkrabbers. Vreemd??? Alles is toch kunst!!!

 

 

 

 

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.

Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH). Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH).