Stiekem 40 jaar worden …..

Het is altijd fijn als je weer een jaar ouder mag worden. Kinderen zien altijd uit naar hun verjaardag. Jarig zijn betekent cadeautjes krijgen en welk kind vindt dat niet leuk? Als je wat ouder wordt, is dat weer anders. Cadeautjes krijgen blijf je leuk vinden, maar vaak betekent jarig zijn een drukke dag vanwege alle visite.

Weinig volwassenen zijn zenuwachtig voor hun verjaardag. Maar ja, er zijn uitzonderingen! Meester Paul uit groep 7 werd op 8 juni 40 jaar. Een mooi getal om iets bijzonders te doen…… toch? Juf Yvonne uit groep 1/2, die toevallig getrouwd is met meester Paul, wist te melden dat meester Paul 40 jaar worden wel heel bijzonder vindt.

Eigenlijk wilde hij dat niemand zou weten dat hij 40 werd. Zo’n geheim moet je natuurlijk niet aan de juffen en meesters van de Johan Frisoschool vertellen….. Die mensen houden wel van een grapje.

Op de dag van zijn verjaardag was meester Paul heel blij naar school gekomen. Hij was tenslotte jarig en ook had zijn vrouw geen vreemde dingen uitgehaald. Meester Paul haalde opgelucht adem.

Op school aangekomen, zag hij gelukkig geen spandoeken hangen, zoals enkele jaren geleden op de veertigste verjaardag van meester Jan. “Gelukkig”, dacht meester Paul, “ze weten niet dat ik 40 jaar word!”

Maar o wat een schrik………..in de school hingen allemaal foto’s met het hoofd van meester Paul, ook hoofden met vreemde lichamen eronder en zelfs stopborden met 40 jaar met teksten. Het was opvallend dat de tekeningen overal waren te vinden. Aan deuren, op toiletten, op de ramen enz. Waar hingen ze eigenlijk niet?

Natuurlijk werd meester Paul door veel kinderen, ouders en collega’s gefeliciteerd. Iedereen wist dat hij 40 jaar was geworden. Gelukkig kon meester Paul er hartelijk om lachen. Je wordt tenslotte maar 1 keer in je leven 40 jaar! Alleen ….. stiekem lukt dat écht niet op de Frisoschool!

Voor wie nieuwsgierig is naar de mooie tekeningen voor meester Paul ……

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004