De musical “BOSOLEI”

Maandag 21 juni … Na maanden zwoegen is het dan eindelijk zover. De groepen 8 gaan hun musical opvoeren! Alles is geoefend, iedereen weet wat hem of haar te doen staat. Als eerste is de groep van meester Dick-Jan aan de beurt om te spelen.

’s Ochtends zijn ze al vroeg op de fiets gestapt om naar de Pabo te rijden. Daar aangekomen legt iedereen zijn spullen neer, wordt er even wat gegeten en gedronken en worden er nog wat laatste voorbereidingen getroffen: alle kleding wordt in de goede volgorde gelegd, de auto wordt nog even rechtgezet op het podium, haren worden goed gedaan, pruiken worden opgezet, de make-up wordt bijgewerkt ... Hier en daar beginnen kinderen zenuwachtig door de kleedkamers te lopen en worden er nog wat danspasjes geoefend.

Rond kwart voor tien komen juf Mathilde en juf Monique met hun groep. De kinderen uit die twee groepen gaan vandaag zingen en de groep van meester Dick-Jan mag spelen. De banken worden klaargezet, iedereen neemt zijn plaats in, de stemmen worden opgewarmd en dan is het al bijna half elf.

Tegen die tijd druppelen de eerste toeschouwers binnen. Maar liefst 7 groepen van de school komen kijken, variërend van groep 3 tot en met groep 7. Meester Dick-Jan verdwijnt met zijn klas achter de coulissen, terwijl het publiek in spanning afwacht. Wat zou er allemaal gaan gebeuren?

De kinderen gaan klaarstaan achter het gordijn. Nog enkele seconden en dan gaat het feest beginnen … Als allerlaatste voorbereiding gaat de groep in een kring staan en leggen ze de armen om elkaars schouders. De handen worden in het midden “opgestapeld” en er klinkt een harde schreeuw: we gaan ervoor!! Iedereen neemt zijn plaats in, het gordijn gaat open, het licht gaat aan en de muziek begint wordt gestart. Zal het allemaal goed gaan en wat zal het publiek ervan vinden?

De tijd vliegt voorbij en het publiek is hartstikke enthousiast. Zeker als er tijdens de Miss en Mister Beau Soleil verkiezing een aantal optredens komt. Drie stoere jongens (Bas, Reint en Reinier) playbacken en dansen een liedje van K3. De kinderen (en ook de meesters en juffen) beginnen hard te juichen en mee te zingen en te klappen. Wat een knaller! En als Thijs en Wouter (gespeeld door Daan en Florian) op het laatst de strijdbijl begraven en dikke maatjes met elkaar worden, is de musical tot een succesvol einde gebracht.

De eerste voorstelling zit er al weer op. De spanning is een beetje van de kinderen (en de meester) afgevallen en als alle kinderen weer naar school vertrokken zijn, kunnen de groep 8-ers nog even rustig bijkomen en alvast alles weer klaarleggen voor de avondvoorstelling.

’s Middags wordt er op school een beetje gerommeld en ’s avonds mogen de kinderen hun musical nog een keer laten zien. Dit keer aan alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere familieleden en kennissen. Alles loopt op rolletjes, de musical gaat echt geweldig. Tijdens scène 6 horen we achter de coulissen nog wel even wat glasgerinkel en bij de allerlaatste scène kunnen Daan en Florian hun lachen niet meer inhouden, maar ach … dat maakt het er alleen maar leuker op.

Nadat de presentatoren Ruben en Koen iedereen aan het publiek voorgesteld hebben en iedereen danken voor hun komst, wordt er in de kantine nog even lekker wat nagekletst en gedronken. Moe en voldaan gaat iedereen met een lekker gevoel naar huis. De kop is er af … Nu de andere 2 groepen nog.

Op dinsdag speelt de groep van juf Mathilde en juf Dalina werkelijk een geweldige musical en op woensdag mag de groep van juf Ciska en juf Monique het spektakel aflsuiten en ook zij doen dat op een geweldige manier.

Wat een genot om naar die musicals te kijken en om er aan mee te doen!! Alle kinderen enorm bedankt voor jullie grandioze inzet, zowel tijdens het spelen als tijdens het zingen! Er is in die periode heel veel van jullie gevraagd, maar jullie hebben het fantastisch gedaan. Een mooi en eervol afscheid!

Meester Dick-Jan

De foto’s zijn gemaakt door meester Dick-Jan en Eduard Berrevoets (de vader van Ruben).

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004.