Presentatieavond BPH
Thema: Natuur

Op 20 april jl. was de mediatheek omgetoverd tot een ruimte met allemaal ontdekhoeken. Overal konden de bezoekers experimenten bekijken of zelf proefjes doen. Iedere leerling had zijn eigen onderwerp uitgewerkt.

Bij Emma, Monica en Elisca was alles te vinden over zintuigen: de voelproef, de reactietest en ga zo maar door. Bij Sabine en Patrick kon je meer te weten komen over planten en hun groei. Met behulp van een doos met een klein gaatje en een plant hebben ze aangetoond dat planten altijd naar het licht toe groeien.

Linda had van alles over het thema ‘het weer’ tentoongesteld met onder andere een zelfgemaakte windmeter. Joey en Jop waren de echte chemici in het gezelschap. Ze hadden zelf tandpasta en shampoo gemaakt.

Bart en Joris lieten zien wat je met electriciteit allemaal kunt doen. Ze hadden hun eigen stroomcircuit gebouwd. Ruben liet met zijn eigen gebouwde installatie zien hoe het principe van een waterzuiveringsinstallatie werkt.

Victor had zijn eigen zweefvliegtuig gemaakt en kon alles vertellen over aërodynamica. Tim heeft de wetten van de zwaartekracht onderzocht. Met de kaarsenwip heeft hij een mooie demonstratie weggegeven.

 

Bij Jonne en Calvin kon je van alles te weten komen over magneten. Heb je het patroon van het magnetisch veld daar ook gezien? Rogier heeft ontdekt dat wanneer je iets met twee of meer katrollen optilt, de last een stuk lichter wordt.

Deze avond trok veel belangstelling van ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Toch wel eens leuk om eens te zien wat ze nou doen bij het BPH!

 

 

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004

Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH). Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH)