Naar de Newtonhoek in
Biologisch Centrum Weizigt

Op dinsdag 17 februari is de BPH-groep naar de Newtonhoek in Biologisch Centrum Weizigt geweest. In die Newtonhoek waren een heleboel proefjes opgesteld die te maken hebben met magnetisme, zwaartekracht, elektriciteit, luchtdruk enz. en dus prima passen in het thema “natuur”.

Na eerst eens lekker rondgekeken te hebben, op alle knopjes gedrukt te hebben, aan allerlei wielen gedraaid te hebben en flink geschreeuwd te hebben door de “fluister”-buis, gingen de kinderen aan de slag met de opdrachtjes die in het werkboekje stonden.

Er werd gekeken naar een prisma, er werd in spiegelbeeld gelezen, ze moesten de verschillen tussen een gewone gloeilamp en een spaarlamp ontdekken en er werden “duinen”gemaakt. Ook testten de kinderen de hoeveelheid lucht die ze in hun longen hadden. Joey was hier een kei in, maar hij liep de rest van de middag wel met een erg rood hoofd rond…

Aan het einde van de middag had de meneer van Weizigt nog een interessante truc met een paar spijkers die op één enkele andere spijker geplaatst moest worden. Op de foto’s is te zien hoe het uiteindelijk gelukt is (Bedankt vader van Jonne voor de mooie foto’s!)
Het was een leuke middag met een hoop interessante ontdekkingen!

 

 

 

Juf Sandy

Klik HIER voor de foto's.

Terug naar Reportages 2003 - 2004. Terug naar Reportages 2003- 2004

Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH). Terug naar Bovenschools Project Hoogbegaafden (BPH)